DTM

Robert Kubica blij met een punt in de DTM: "Het voelt soms alsof ik alleen aan het vechten ben"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 5 september 2020 16:29 • Print artikel

Robert Kubica was tevreden met zijn eerste DTM-race op het TT Circuit van Assen. De ervaren Pool was erg blij met zijn tiende plaats. Er had voor zijn gevoel zelfs meer ingezeten als de pitstop niet tegen had gezeten. Daar verloor hij een 8 seconden, omdat er een probleem was met zijn banden.

Robert Kubica

"Dit is een heel goed resultaat voor ons", vertelde Kubica na afloop aan Racexpress.nl. "Het lijkt erop dat we steeds stappen voorwaarts maken. De start was vandaag een beetje lastig. Ik stond echt op een nat stuk en dat maakte de start een beetje tricky. Gelukkig droogde de baan daarna snel op."

"Het is jammer dat we veel tijd verloren bij de pitstop", zo kijkt Kubica terug. "Dat kan jammer genoeg gebeuren tijdens een race, vooral zo één als deze, want het is toch een aanslag op de banden. Verder voelde het goed tijdens de race. De balans was goed en we hadden verder niet heel veel problemen."

Kubica voelde zich wel een beetje alleen in de DTM. "In deze klasse voelt het soms alsof ik alleen aan het vechten ben. Je merkt dat er meerdere teams zijn die elkaar helpen en dat heb ik niet. Daardoor verloor ik ook veel tijd achter Phillipp Eng. Andere teams en coureurs zouden elkaar helpen en je er voorbij laten en dat is bij ons niet het geval. Als de pitstop niet tegen had gezeten, dan had een klassering in de top zes of zeven er zeker ingezeten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS