DTM

Robert Kubica begint als rookie in de DTM: "Als een sprong in het diepe"

Uitgegeven door Bart • 15 juni 2020 09:07 • Print artikel

Robert Kubica is één van de drie rookies in het DTM-kampioenschap 2020. De 35-jarige Pool, winnaar van de F1 Grand Prix van Canada in 2008, komt uit in een BMW M4 van ART en kijkt uit naar zijn debuut in de toerwagenklasse. Afgelopen week voltooide Kubica 541 ronden (check onboardvideo Kubica) bij een vierdaagse test op de Nürburgring en reed de 12e tijd op 0.582 van de snelste tijd.

Robert Kubica


Kubica neemt het dit jaar onder meer op tegen tweevoudig DTM-kampioenen Marco Wittmann en Rene Rast. "Ik weet nog niet hoe het gaat verlopen", zo geeft de Pool aan op Autosport.com. "Ik ben erg realistisch over mijn kansen dit jaar. Natuurlijk hoop ik op goede klasseringen, maar het is als een sprong in het diepe. Ik heb geen ervaring met racen in deze klasse."

"De Formule 1 is de hoogste klasse in motorsport en het WRC is de hoogste klasse in de rallysport. Ik heb in beide klassen gereden, maar dat zegt nog niks over mijn kansen. De DTM kent een compact weekend, dus je rijdt veel in korte tijd. Dan kun je weinig aanpassen. Ervaring speelt natuurlijk wel een rol en het zal een grote uitdaging worden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS