Formule 1

Robert Kubica: "Hopelijk kunnen we het seizoen sterk beginnen, zonder grote problemen"

Uitgegeven door B Kaligis • 13 januari 2022 13:54 • Print artikel

Robert Kubica, de Alfa Romeo reserve-coureur komt komend seizoen in actie in het World Endurance Championship. De Pool die afgelopen seizoen twee Formule 1-races reed, gaat rijden voor Prema in de LMP2 klasse.

Robert Kubica

Het Italiaanse team maakt dit jaar hun debuut in het lange afstandsracen. Naast Kubica heeft het team Louis Deletraz en Formule 3-coureur Lorenzo Colombo vastgelegd. Het team zal onder de naam ‘Preme Orlen Team’ van start gaan. Orlen is de sponsor die Kubica meeneemt, het Poolse olie bedrijf is een trouwe sponsor van de eenmalig Grand Prix winnaar.

Kubica is niet nieuw bij het team van Prema, in 2003 kwam de Pool uit voor het team in de Formule 3 Euroseries. Kubica ziet het lange afstandsracen als een nieuwe uitdaging, al heeft de Pool al enige ervaring. “Het is een nieuwe uitdaging voor mij, vorig seizoen heb ik al meegedaan aan drie evenementen, Le Mans en twee races in Bahrein. Hopelijk kunnen we het seizoen sterk beginnen, zonder grote problemen. We hebben nog veel om aan te werken en we kunnen niet wachten op de start van het seizoen.”

De auto waar Kubica de strijd mee aan zal gaan is de Oreca 07-Gibson. De eerste race van het seizoen zal plaatsvinden in Sebring op 18 maart, de race waar iedereen, race fan of niet klaar voor zit, de 24 uur van Le Mans zal plaatsvinden in het weekend van 11 op 12 juni.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS