Formule 1

Robert Doornbos hoort nieuwe informatie; wordt Mercedes overgenomen door Ineos? "Er zijn nog teveel losse eindjes"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 september 2020 10:39 • Print artikel

Oud-Formule 1-teambaas Eddie Jordan vertelde het Formule 1 Café van Ziggo dat Ineos het team graag zou willen overnemen. Dit wordt door teammanager Toto Wolff ontkend, maar oud-Formule 1-coureur Robert Doornbos beweert nieuwe informatie te hebben gehoord en dat geeft aan dat er iets in zit.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


"Mercedes' raceteam staat natuurlijk los van de Daimler Chrysler-groep, maar Mercedes heeft het wel in handen. Toto Wolff heeft dertig procent Niki Lauda tien procent. Zestig procent is in handen van Daimler Chrysler. Nu gaat het verhaal dat 300 miljoen wordt betaald voor veertig procent." Dat is lager dan een eerder gemeld bedrag van 700 miljoen (voor een hoger aandeel).

"Dit betekent dat een groot minderheidsbelang wordt verkocht aan Ineos, Toto Wolff kan zijn aandelen dan verzilveren... Maar zal hij blijven? Wil je na 2022 nog steeds bij Mercedes zitten of gaat Toto Wolff naar Aston Martin?" Doornbos vraagt zich af en Kamphues' reactie is dat als Wolff naar Aston Martin gaat, Mercedes als team zal instorten. Doornbos is het daarmee eens: "Je hebt zo'n teambaas nodig."

"Dus zal Verstappen in 2022 naar Mercedes moeten gaan? Dat heb ik nooit gezegd, want na zes zeven jaar dominantie is het genoeg..." Bovendien heeft Lewis Hamilton nog steeds niet bijgetekend en hoewel hij en Wolff aangeven dat ze hun tijd nemen, staat er nog veel meer op het spel. Doornbos: "Er zijn nog te veel losse eindjes. Te veel belangen die in het team spelen en daarom heeft Hamilton nog niet getekend."

Wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formule 1 of auto- en motorsport? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS