Formule 1

Robert Doornbos en Tom Coronel worden uitgedaagd: "De Spanjaarden gaan het Max Verstappen lastig maken"

Uitgegeven door Bart • 30 mei 2020 10:39 • Print artikel

Spaanse F1-fans kijken reikhalzend uit naar het seizoen 2021. Met Carlos Sainz in een Ferrari denken ze weer kans te maken op een overwinning in de koningsklasse van de autosport. Daarnaast bestaat de kans dat Fernando Alonso terugkeert bij het team van Renault. De wereldkampioen van 2005 en 2006 met Renault is de enige Spanjaard die ooit een F1-race wist te winnen. Alonso won 32 Grands Prix, maar de laatste dateert al weer uit 2013 toen hij zijn thuisrace in Barcelona op zijn naam schreef.

Pedro de la Rosa


Hun landgenoot Pedro de la Rosa kijkt er zeker ook naar uit, zo zei hij vrijdagavond in het Formule 1 Café van Ziggo Sport. "Ja ja, de Spaanse coureurs gaan het Max Verstappen heel lastig maken", zei een lachende De la Rosa die tafelgasten Tom Coronel en Robert Doornbos goed kent. "In Spanje is iedereen heel enthousiast over de overstap van Sainz naar Ferrari. In hun tijd bij Toro Rosso zat Carlos heel dicht bij Verstappen, maar dat was voor beiden het eerste jaar in de Formule 1. En Max is momenteel één van de beste zo niet de beste coureur op de grid. Sainz is beter dan veel mensen denken."

De oud-coureur van Arrows, Jaguar, McLaren, Sauber en HRT hoopt dat Alonso terugkeer in de Formule 1. "De beste coureurs moeten in de Formule 1 rijden en daar hoort Alonso bij. Hij is een beest. Fernando heeft niet stil gezeten en zal weinig tijd nodig hebben om weer in vorm te zijn. In zijn hoofd draait het alleen maar om racen en hij zal zeker weer competitief zijn."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS