Formule 1

Robert Doornbos en Tom Coronel prijzen koelbloedigheid Max Verstappen: "Wat een held"

Uitgegeven door Bart • 25 oktober 2021 05:01

Ziggo Sport-analisten Robert Doornbos en Tom Coronel waren na afloop vol lof over de prestatie van Max Verstappen. Volgens Coronel was de Red Bull in Amerika minder dan de Mercedes en gaf het rijden van Verstappen de doorslag. Doornbos zag de Nederlander slechts één minder moment hebben.

Verstappen Hamilton


"Eigenlijk alleen bij de start, die was niet perfect", aldus Doornbos. "Ik weet niet wat er precies misging. Max had geen wielspin, wellicht was er iets met de systemen van de Honda-motor. Verder heeft het hele weekend geen stap verkeerd gezet. Het deed me een beetje denken aan zijn eerste overwinning in Spanje in 2016. Toen was het met Kimi Raikkonen achter zich, maar net als toen keek Verstappen iedere keer op vaste punten in zijn spiegels om te zien wat het verschil was."

Ook Coronel prees als vanouds de mentaliteit van Max, geleerd uit de kartopleiding van Jos Verstappen. "Vader Jos heeft hem zo gecoacht dat hij zich door niets laat breken. Dat heeft hij Max altijd zo aangeleerd. Er telt maar één ding en dat is winnen." Doornbos zag één moment dat Verstappen de druk echt wel voelde. "Dat was in de voorlaatste ronde. Die Haas moest uit de weg, maar wat een held. Dit seizoen is enorm genieten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS