Formule 1

Robert Doonbos lovend over Max Verstappen: "Red Bull weet nu dat ze op ieder circuit snel zullen zijn"

Uitgegeven door Bart • 20 april 2021 05:10 • Print artikel

Robert Doornbos omschrijft Max Verstappen als de dominante en verdiende winnaar van de Grand Prix in Imola. De oud-coureur maakt na iedere race geen column meer voor Ziggo Sport, maar er is gekozen voor een Q&A met kijkersvragen. Na de overwinning van Max Verstappen is de stemming natuurlijk direct goed gestemd. In Imola gebeurde er van alles, van de superstart van Max tot de zeldzame fout van Lewis Hamilton en de zware crash tussen Valtteri Bottas en George Russell.

Max Verstappen Lewis Hamilton


"Het is ongekend wat Max Verstappen heeft gepresteerd", zo begint Doornbos. "We hopen het al jaren allemaal, maar nu zagen we het ook allemaal. Hij had een wereldstart vanaf P3 en heeft tactisch gewoon scherp gereden. Petje af, een verdiende overwinning. Zijn grote rivaal Lewis Hamilton heeft ook goed gereden om na zo'n fout met een comeback nog tweede te worden."

De natte baan zorgde voor enorm veel spektakel in Imola. "Het was bloedspannend. We hebben twee races gehad en er zit maar 1 punt verschil tussen Hamilton en Verstappen. Ze hebben nu op twee compleet verschillende circuits gereden en Red Bull weet nu dat ze een auto hebben die op elk circuit goed gaat zijn."

"Voor het kampioenschap vielen de eerste coureurs op, maar met oog op het constructeurskampioenschap hadden de tweede coureurs van Red Bull en Mercedes geen topdag, Bottas en Perez. Ik heb het al vaker geroepen, maar er is geen sport waar je zo snel van hero naar zero kan gaan als de Formule 1. Perez wist op zaterdag Max te verslaan in de kwalificatie en dat is een hele bijzondere prestatie, maar op zondag gaat hij van hero naar zero. Hij maakte in de race veel fouten. Na de herstart maakt hij op de rode band een grote rijdersfout en daar word je hard op afgerekend. Sergio Perez had geen topdag."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS