Karting • Chrono

Rob Lucassen na tweede plaats in Venray gedeeld koploper in NK ID Engines Shifter

Uitgegeven door Bart • 21 juli 2021 17:40 • Print artikel

Venray – Net als in de eerste wedstrijd in Strijen is Rob Lucassen ook bij de tweede NK-wedstrijd van het seizoen op de tweede plaats geëindigd. De 16-jarige mede-eigenaar van de kartbaan in Ulrum deed dat in de nieuwe schakelklasse ID Engines Shifter. De in Boxmeer woonachtige Lucassen vocht op de kartbaan van Raceway Venray een verbeten strijd uit met ex-wereldkampioen Rotax Max Robert de Haan, maar de eerste overwinning van het seizoen lijkt een kwestie van tijd.

Rob Lucassen

Dat het met de snelheid wel goed zat, liet Lucassen zien tijdens de kwalificatie. “Ik pakte pole position, maar dat levert geen punten op. Natuurlijk is pole altijd mooi, maar in de eerste race ging het mis bij de start. In de formatieronde zat ik vast in de toerenbegrenzer. Je kunt gas loslaten of remmen, maar dat is in de formatieronde levensgevaarlijk. Iedereen zit heel dicht achter je. Daardoor zakte ik helemaal naar achteren, maar ik heb me goed naar voren kunnen knokken.”

Lucassen zakte terug naar de achtste plaats, maar een inhaalrace bracht hem terug naar P2. In de laatste ronde pakte hij de tweede plaats af van concurrent Jochem Dekker. “Ik zat aan de binnenkant bij Jochem, hij heeft me niet gezien, maar stuurde wel in en we raakten elkaar. Hij belandde licht naast de baan, maar ik kon er weinig aan doen.”

“Het was geen normale plek om in te halen, maar hij maakte in de bocht ervoor een foutje. Hij ging heel verdedigend door de bocht bij het inrijden van het stadion. Ik hield de normale racelijn en gokte op een foutje van hem dat ik een bocht later kon toeslaan. Dat heb ik gister ook gezien bij een wedstrijd van de Rocky’s. Niet bij de kinderen uit Ulrum die ik zelf begeleid, maar een andere coureur haalde op dezelfde plaats ook in. Dat heb ik gekopieerd. Je kunt van iedere race leren.”

Rob Lucassen

Lucassen is nu gedeeld koploper in de NK-stand. De winnaar van dit weekend Robert de Haan kan niet alle wedstrijden deelnemen. “Ik ben drie keer achter hem tweede geworden. Hij kan echt heel goed rijden en daar kun je ook weer van leren. Ik heb gezien waar ik op hem tekort kom.”

“Het is spannend in de NK-stand. Dat belooft nog wat voor de laatste vier races. Mijn doelstelling is kampioen worden en zo hoort het natuurlijk ook. Iedereen wil kampioen worden, maar dat is maar voor één iemand weggelegd. Hopelijk kan ik in Assen de winst pakken.”

Rob Lucassen wil graag zijn ouders, het team van de Kart Academy, zijn monteur Jan Leppink en Kartbaan Ulrum bedanken.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS