Karting • Chrono

Rob Lucassen is gehuldigd voor titel in Nederlands Kampioenschap Karting en is blij met zege in afgelopen NK in Strijen

Uitgegeven door Bart • 8 juni 2022 02:11 • Print artikel

Aangezien de prijsuitreiking van het NK karting in 2021 niet doorging vanwege de coronaperiode, had organisator Chrono Karting afgelopen weekend in Hotel Asteria in Venray een feestelijke avond voor de kampioenen en de top drie in het NK. Zo kon Rob Lucassen dan eindelijk zijn beker voor het Nederlands kampioenschap in de ID Engines Shifter in ontvangst nemen. Hij genoot ervan en blikte ook nog even terug op het afgelopen NK in Strijen de hij winnend afsloot.

Rob Lucassen prijsuitreiking NK Chrono Karting

Na de trainingen, de kwalificatie en de eerste race had Rob Lucassen het niet meer verwacht, maar de 17-jarige karter uit Boxmeer stond aan het einde van dag wel degelijk op de hoogste trede van het podium. De mede-eigenaar van Karting Ulrum was in Strijen de sterkste in de ID Engines Shifter-klasse. Na de vijfde tijd in de kwalificatie eindigde Lucassen in de races op de respectievelijk vierde, eerste en tweede plaats en pakte hiermee de dagoverwinning.

De rijder van de Kart Academy kreeg het lange tijd niet voor elkaar om de juiste afstelling te vinden. In de trainingen was het zoeken en dat leidde in de kwalificatie tot een 29.961. “We waren het hele weekend aan het struggelen met de afstelling. Bij geen enkele afstelling voelde het echt fijn aan. Die vijfde tijd in de kwalificatie viel een beetje tegen, zeker omdat ik 4 tienden van een seconde te kort kwam. Op zondag tijdens de races hadden we het ook nog niet gevonden. We hebben van alles geprobeerd.”

De omstandigheden tijdens de races op zondag hielpen niet echt mee, want het ene moment was het droog en het andere moment regende het flink op de kartbaan van SHW. “In de eerste race hebben we wat geprobeerd met de bandenspanning en daardoor ging het al beter. De bandenspanning was iets aan de hoge kant, dus toen ik als nummer 4 een gat achter me had, heb ik de banden gespaard.”

In de tweede race viel alles de kant van Lucassen op. “Bij de vorige race in Spa had ik heel veel pech en nu had ik veel geluk. De complete top 3 van de eerste race viel in de tweede race uit. Die zege heb ik cadeau gekregen. Daardoor mocht ik de derde race van pole position vertrekken. Ook in die race hadden we de afstelling nog niet goed. We denken het nu gevonden te hebben en dat gaan we bij de volgende race in Venray uitproberen. In de derde race heb ik zes ronden aan de leiding gelegen en toen werd ik ingehaald door Jenson de Leeuw. Dat ik dagwinnaar ben geworden is puur geluk, daar moeten we eerlijk over zijn, want de snelheid hadden we niet. Soms mag het ook wel een keertje mee zitten.”

Rob Lucassen

Lucassen en zijn monteur Jan Leppink moesten ook in aanloop naar het weekend in Strijen al flink aan de bak. “In Spa maakte ik in de eerste race een harde klapper waardoor mijn chassis krom was. De tweede en derde daar waren echt een drama, maar daarin kon ik toch nog als vierde en vijfde over de finish komen. Dat was knap met zo’n kart. Je gaat niet met veel vertrouwen op een bocht af als je voorremmen anders werken dan normaal. We hebben na dat weekend een nieuw chassis opgebouwd. Afgelopen vrijdag kwam daar een kapotte motor bij, maar dat is door de mensen van ID Engines perfect opgelost.”

Naast de overwinning van Lucassen gingen nog meer bekers mee naar Ulrum. Zijn Rocky-rijders presteerden goed. “Roan Benes en Hylke van Dellen zijn in de Rocky F1 tweede en derde geworden. En in Rocky F2 reed Sharina Linker naar het podium en zij werd bovendien verkozen tot Driver of the Day. Er gaan veel bekers mee naar Kartbaan Ulrum. Het resultaat is heel goed, maar er zijn zeker nog verbeterpunten. Als je makkelijk wint, is het ook niet leuk. Het moet altijd een uitdaging blijven.”

Aankomende zondag 12 juni organiseert Rob nog een clubrace op Kartbaan Ulrum. Deze clubrace staan garant voor een leuke dag met sportieve races. Dus heb je een kart voor de volgende klassen: Honda Cadet, Parolin Rocky, RK1, Honda 390 cc en 200cc, doe dan eens mee en proef de geweldige sfeer in Ulrum.

Rob Lucassen bedankt iedereen van ID Engines, de Kart Academy, Arthur Dontje, zijn monteur Jan Leppink, zijn ouders en de mensen van Karting Ulrum.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS