Dakar

Riwald Dakar Team pakt weer etappe winst en eindigt als tweede overall bij de trucks

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 oktober 2021 21:02 • Print artikel

Het Riwald Dakar Team heeft ook op de laatste dag van de Rallye du Maroc een etappezege geboekt. Dit maakt het totaal van 3 etappezeges uit de 5 verreden etappes. De Nederlandse equipe behaalde uiteindelijk de tweede plaats overall. Gert Huzink van het Riwald Dakar Team kijkt terug op een mooie rally.

Riwald Dakar Team

De proef in de laatste etappe was eigenlijk dezelfde als die van de eerste dag, maar dan in tegengestelde richting. Veel snelle paden aan het begin, daarna nog een paar mooie duinpartijen en afsluiten met zanderige rivierbeddingen. Een mooie korte proef, en we hebben erg hard gereden, dit was ook het plan", zei Gert Huzink. “We Hebben echt maximaal gereden en hadden het doel gesteld om onder de twee uur deze proef te rijden. Dit hebben we op 3 minuten net niet gehaald maar wel maximaal resultaat. Het was jammer dat Martin Macik uitviel. Hij is hier ook met een nieuwe truck, maar je wilt graag zo lang mogelijk de concurrentie houden tot aan het einde”.

"Voor het Riwald Dakar Team was deelname aan deze Rally echt een test. Het meepakken van dag-etappes is mooi, maar belangrijkste is informatie halen uit de dagen dat je rijdt", aldus Huzink. "We hebben gezien dat als de truck perfect is, dan is het comfort daar, rijden we erg hard en kunnen we winnen. Met de informatie die we hebben gehaald uit deze rally hebben we nog wel wat werk samen met MKR om de truck te verbeteren, maar dit geeft wel vertrouwen naar de Dakar 2022.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS