Formule 1

Risicovolle strategie Valtteri Bottas pakte niet goed uit: "Ik wilde Max Verstappen aanvallen"

Uitgegeven door Bart • 18 juli 2021 09:13 • Print artikel

Valtteri Bottas hoopte met de keuze voor rode soft banden Max Verstappen te kunnen aanvallen tijdens de start van de sprintrace in Silverstone. De Fin had een betere start dan teamgenoot Lewis Hamilton, maar de Brit blokte hem waarna Verstappen de leiding kon overnemen. De Red Bull-coureur had de beste start van allemaal. Bottas baalde van het resultaat, maar vond zijn actie de poging waard.

Valtteri Bottas


"We probeerden iets anders dan de rest", zo reageerde Bottas na afloop van de sprintrace. "Ik wilde Max Verstappen aanvallen in de eerste ronde. Helaas is dat niet gelukt. In de eerste bocht werd ik geblokt, dus kon ik geen gebruik maken van het momentum."

"Later kregen we last van blaren op de banden, maar het was zeker niet slecht. We hebben het geprobeerd en zijn uiteindelijk gefinisht op de positie waar we begonnen zijn. De race zal niet makkelijk worden. De temperatuur gaat iets omhoog en dan worden de problemen met de banden alleen maar erger. Dat weten we nu. Tijdens de race kan alles gebeuren."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS