Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

Rinus van Kalmthout tevreden met derde Top 10 van het seizoen: "Gebeurde van alles"

Uitgegeven door Bart • 4 mei 2021 07:15 • Print artikel

Rinus van Kalmthout heeft zondag bij de tweede IndyCar-race van het weekend zijn derde Top 10-klassering van het nog prille seizoen geboekt. De coureur van Ed Carpenter Racing eindigde op de negende plaats tijdens de XPEL 375 in Texas. Een dag eerder leidde pech tot P20 tijdens de eerste race in Texas. Veekay staat nu na vier races op de elfde plaats in het klassement.

Rinus Veekay


In Texas werd de kwalificatie gecanceld vanwege het slechte weer. De startvolgorde werd bepaald door de stand van het kampioenschap. Bij de start ging het mis voor zeven auto's, maar het gebeurde net achter Veekay. Het team riep hem meteen naar binnen voor een pitstop, maar voor het niet goed wegrijden uit de pits kreeg Van Kalmthout een straf en moest hij achteraan het veld aansluiten. Door een inhaalrace sleepte Veekay er toch nog een negende plaats uit.

Op de site van het team zegt Veekay redelijk tevreden te zijn. "Het was best een goede race, ik ben wel blij met P9. Er gebeurde van alles, maar we hebben weinig fouten gemaakt. We hebben eruit gehaald wat erin zat en hebben goede punten gescoord. We doen nog steeds mee. Op naar de Indy GP."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS