Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

Rinus van Kalmthout maakt zich op voor debuut in Indy Car Series: "Elk circuit heeft zijn gevaarlijke dingen, maar..."

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 6 juni 2020 10:44 • Print artikel

Zaterdagnacht maakt Rinus van Kalmthout zijn debuut in de Indycar. Op het circuit van Texas komt Rinus Veekay van Kalmthout in actie in een race achter gesloten deuren. In het Formule 1 Café op Ziggo Sport was er via een video-verbinding contact met de jonge Nederlandse coureur. Door het coronavirus verloopt het eerste weekeind voor de rookie toch een beetje anders. Vandaag zou er normaal gesproken een training zijn, maar die gaat niet door.

Rinus van Kalmthout

“Het begint voor ons een beetje anders”, vertelt Van Kalmthout in het programma Formule 1 Café. “We beginnen met een vrije training, omdat ik een rookie ben krijgen we wel een half uur extra. Dat is wel erg fijn, dan gaan we kwalificeren en dan in de avond hebben we de race. Ik ken de baan gelukkig wel een beetje. Ik heb daar mijn rookie test gedaan, toen waren we met ons vieren, maar dat is toch heel anders als in een echte race. Het is nu alleen een stuk warmer."

Coureur Newgarden gaf wel aan dat het een moeilijk circuit zou zijn voor de rookies, maar daar wil Rinus niks van weten. "Elk circuit heeft zijn gevaarlijke dingen, maar ik ben er klaar voor. Ze moeten me gewoon behandelen zoals de rest. Ik ga gewoon heel erg mijn best doen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS