Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

Rinus van Kalmthout door de Corkscrew: "We hebben veel data verzameld"

Uitgegeven door Pascal Wekema • 2 maart 2021 21:10

De wintertests voor de Indycar in aanloop naar het nieuwe seizoen zitten erop en Rinus van Kalmthout kijkt met een goed gevoel terug op de laatste test voordat de eerste race op Barber Motorsports Park gereden wordt. Naast Rinus kwamen er nog zeven andere Indycar coureurs in actie op het circuit in Californië. Als er geen roet in het eten wordt gegooid door het Coronavirus dan is Laguna Seca het decor voor de voorlaatste wedstrijd van het Indycar seizoen in het derde weekend van september.

Rinus 'Veekay' van Kalmthout

“We hebben een zeer geslaagde testdag gehad afgewerkt op Laguna Seca”, blikt Rinus 'VeeKay' opgewekt terug. “Het is een tijdje geleden dat er IndyCar-wagens reden op dit circuit, dus het was voor alle aanwezigen even wennen. Er lag weinig grip, waardoor het vooral in het begin nog niet heel hard ging”, aldus Rinus van Kalmthout. Van Kalmthout noteerde de zesde tijd van de acht deelnemers. Desondanks was hij toch tevreden omdat de meeste deelnemers hun snelle tijden reden toen het koeler werd en Veekay zijn testsessie al had afgerond.

Rinus 'Veekay' van Kalmthout

"We hebben gedurende deze laatste testdag veel geleerd over de wagen en voor mij als coureur was het goed om weer eens op dit circuit te rijden. We hebben veel data verzameld, voor wanneer we teruggaan naar deze baan voor de race.” VeeKay stond er ditmaal op het circuit van Laguna Seca met de bekende Corkscrew-corner overigens alleen voor: teammaat Conor Daly, tijdens de vorige drie testdagen bestuurder van de #20 bolide van Ed Carpenter Racing, was afwezig.

Voor nu is het vizier gericht op het Barber Motorsports Park, waar het IndyCar-seizoen van 2021 wordt afgetrapt. “Het gaat best snel”, wijst VeeKay op de tijd. “Ik kan niet wachten om aan het seizoen te beginnen!”, besluit de 20-jarige Hoofddorper.

RaceXpress had onlangs een openhartig interview met Rinus van Kalmthout over de Indy Car:



Ben jij al gratis lid van het RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS