Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

Rinus van Kalmthout achtste in Indy500, Helio Castroneves wint 105e editie

Uitgegeven door Bart • 30 mei 2021 21:02 • Print artikel

De 105e editie van de Indy500 is gewonnen door Helio Castroneves. De 46-jarige Braziliaan kwam na 200 ronden over de Indianapolis Motor Speedway als eerste over de finish. Rinus 'Veekay' van Kalmthout startte als derde, lag een tijdje aan de leiding, maar een late pitstop ging niet als gehoopt. In de slotfase klom Veekay toch nog op naar de achtste plaats.

Rinus Veekay


Veekay had zich tijdens de Fast Nine als derde gekwalificeerd en mocht dus op de eerste rij vertrekken. De Nederlander wist Scott Dixon en Colton Herta te passeren en ging tot aan de eerste pitstop aan de leiding. Daarna verloor Veekay de leiding aan Herta. Als gebruikelijk in Indianapolis waren er verschillende crashes. Stefan Wilson en Graham Rahal kwamen in aanraking met de muur.

In de slotfase zakte Veekay naar de vijfde plaats. De leiding was op dat moment al in handen van de latere winnaar Helio Castroneves. In de 173 van 200 ronden kwam Van Kalmthout binnen voor zijn laatste stop en daar verloor hij kostbare tijd. Hij zakt terug naar P14, maar weet in de slotfase nog te klimmen naar de achtste plaats.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS