Formule 1

Rinus 'Veekay' van Kalmthout wil de oranjeleeuw laten brullen tijdens de Indiy 500

Uitgegeven door Deni Volkers • 11 mei 2022 20:30 • Print artikel

Rinus 'VeeKay' van Kalmthout is niet te missen bij de aanstaande editie van de Indianapolis 500. Tijdens de 106de uitvoering van die legendarische race rijdt de 21-jarige Nederlander namelijk met een volledig in het oranje gestoken bolide, inclusief Nederlandse vlag op de voorvleugel en een leeuw op de spiegels.

Rinus Veekay

Voor het tweede achtereenvolgende jaar betreedt VeeKay de oval van Indianapolis met een speciale kleurstelling en voor het tweede achtereenvolgende jaar betreft het een initiatief rondom bitcoin. Waar de talentvolle twintiger, die uitkomt voor Ed Carpenter Racing, vorig jaar in een zwarte bolide deelnam aan The Greatest Spectacle in Racing, daar wordt zijn wagen ditmaal in het oranje gestoken

De #21 Bitcoin Racing Team-bolide wordt mede mogelijk gemaakt door Bitnile, het bedrijf van Todd Ault III, dat sinds het begin van dit seizoen is verbonden aan Ed Carpenter Racing. VeeKay heeft al eerder dit jaar in een bijzondere, door Bitnile gesteunde, kleurstelling rondgereden, te weten in de straten van Long Beach, toen de Hoofddorper in het paars en zeeblauw van Alzamend gehuld ging. Ook aanstaand weekend, wanneer de GMR Grand Prix op de Road Course van de Indianapolis Motor Speedway op het programma staat, rijdt VeeKay met een speciale livery, ditmaal ten behoeve van de stichting Building Tomorrow.


De Indianapolis 500 is het zesde en meest belangrijke evenement van het NTT INDYCAR Series-seizoen 2022. De wedstrijd is reeds 105 keren georganiseerd en heeft daarmee een bijzondere plaats in de geschiedenis van de autosport verworven. VeeKay heeft inmiddels tweemaal deelgenomen aan de Indianapolis 500 en maakte in zowel zijn eerste als zijn tweede deelname grote indruk op fans en omstanders.

Bij zijn eerste deelname aan de Indy 500, in 2020, vertrok VeeKay, destijds nog maar negentien jaar oud, vanaf de vierde startplaats, om zich gedurende de wedstrijd in de voorste regionen te begeven. In 2021 kwalificeerde de Nederlander zich zelfs op de voorste startrij. Tijdens de wedstrijd ging VeeKay gedurende 32 van de 200 ronden aan de leiding. Met de #21 Bitcoin Racing Team powered by Bitnile wil VeeKay dit jaar een gooi doen naar de overwinning, om in een rijtje te komen met legendarische autosportnamen, waaronder die van landgenoot Arie Luyendyk.

In het NTT INDYCAR Series-seizoen 2022, wat momenteel vier races oud is, bezet VeeKay een keurige zevende plaats in het tussenklassement. Een podiumfinish op het Barber Motorsports Park vormt tot dusver zijn hoogtepunt, waar VeeKay met een zesde plek in St. Petersburg en een tiende plaats op de oval in Texas momenteel al drie toptienfinishes heeft laten noteren.

Trainingen voor de 106th Running of the Indianapolis 500 presented by Gainbridge beginnen op dinsdag 17 mei aanstaande, in het weekend van 21 en 22 mei wordt er gekwalificeerd. Op zondag 29 mei, rond de klok van 18.00 uur Nederlandse tijd, wordt de race gestart.

Rinus Veekay

Rinus Veekay

Rinus 'Veekay' van Kalmthout wil de oranjeleeuw laten brullen tijdens de Indianapolis 500! Wensen jullie Rinus Veekay succes met zijn oranje-bolide in de Indy 500? Geef hem hieronder dan een like voor de komende Indy 500!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS