Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

Rinus Veekay: "Ik wil kampioen worden van de IndyCar Series en wel zo snel mogelijk"

Uitgegeven door Pascal Wekema • 18 april 2021 19:01 • Print artikel

Rinus Veekay van Kalmthout heeft in aanloop naar de start van het nieuwe seizoen een Q&A georganiseerd op zijn Instagrampagina. Voor de gelegenheid had hij deze omgedoopt tot een VEEQ&A en iedereen mocht vragen stellen die nogal uiteenlopend waren. Ook RaceXpress was van de partij.

Rinus Veekay van Kalmthout

Afgelopen seizoen werd Veekay veertiende in de eindstand van het Indy Car kampioenschap en in sommige races had Rinus ook niet echt heel veel geluk. Wel was hij aan het einde van de rit 'Rookie-kampioen'. "Dit jaar moet het beter gaan, een hogere klassering in de eindstand. Ik ga zelf uit van plaats vijf of zes uiteindelijk, maar de verschillen binnen het veld zijn minimaal", zei Veekay tijdens de livesessie. "Ik wil kampioen worden uiteindelijk maar het veld is heel sterk en ik denk dat het er voor dit seizoen nog niet inzit, maar dat ik kampioen wil worden van de Indycar series is duidelijk en wel zo snel mogelijk."

Rinus van Kalmthout

"Ik vind het goed voor de hele serie dat er steeds meer oud-Formule 1-coureurs onze kant opkomen en het is zeker leuk om het tegen ze op te nemen." Onder meer Romain Grosjean maakt zijn debuut in de Amerikaanse tegenhanger van de Formule 1. "Qua circuits heb ik niet echt favorieten, als er maar mogelijkheden zijn om in te halen. Ook maakt het me niet zoveel uit of het een oval of een roadcourse is", vervolgt Veekay in de livestream. "Het circuit van Texas heb ik niet zo heel veel mee, maar dat kan ook liggen aan de resultaten van vorig jaar. Ik vind kleinere ovals wel leuk omdat je daar ook goed kunt inhalen."

Veel coureurs hebben een gewoonte wat ze voor, na of tijdens de wedstrijd doen. Dat heeft Rinus Veekay ook: "Als ik muziek luister voordat ik de auto in ga en er zit een lekkere beat in, dan helpt het als ik tijdens de race meezing. Ik heb het gevoel dat het dan beter gaat."

Dit weekend gaat de Indycar van start op het Barber Motorsports Park in Alabama. Aanstaande zondag om 21:30 uur wordt de groene vlag gezwaaid en het seizoen afgetrapt.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS