Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

Rik Koen kent topweekeinde in Assen in Ford Fiesta Sprint Cup: twee keer podium! "Mooiste race van het seizoen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 september 2020 02:12 • Print artikel

ASSEN – Met de derde en tweede plek in de respectievelijke races scoorde autocoureur Rik Koen in Assen opnieuw veel punten in de Ford Fiesta Sprint Cup. Het pas zestienjarige talent uit Arnhem liet daarmee andermaal zien dat hij dit seizoen een serieuze titelkandidaat is. Op dit moment staat hij tweede op slechts één punt achterstand op de leider in het kampioenschap.

Rik Koen TT Circuit Assen

“Het hele weekend ging wel goed”, zei Rik over de tweede ronde van het kampioenschap. “Ik had me als eerste gekwalificeerd. In eerste instantie was ik tweede in de kwalificatie, maar doordat degene die oorspronkelijk de poleposition had gepakt tijdens zijn snelle ronde de track limits had overschreden, was ik eerste.”

Rik was het hele weekeinde snel, want al in de trainingen reed hij toptijden. Ook in de kwalificatie was hij supersnel zoals bleek door de poleposition. Maar vanwege de zogenaamde reversed-grid-regel moest Rik de eerste race zaterdag als negende starten. Dat betekende een forse uitdaging, maar hij slaagde erin een ware opmars door het veld te maken. Die eindigde op plek drie, een knap staaltje racen.

Rik Koen Ford Fiesta Sprint Cup

“Ik was daar best wel blij mee”, zei Rik. “Van negen naar drie rijden was best lastig, want er was veel verkeer. Ik wilde de rijders voor me zo snel mogelijk voorbij zodat ik met de kop kon meestrijden. Het was wel een leuke race, echt gewoon top. Voor mij de mooiste race van het seizoen.”

Een dag later mocht hij tijdens de tweede race wel ‘gewoon’ van pole starten. “Iemand haalde me in bij de start. Daarna was ik overal op de baan sneller, maar op het rechte stuk was hij te snel voor me. Daardoor ben ik uiteindelijk tweede geworden. Ik kwam wel steeds weer dicht bij hem in de buurt, reed ook de snelste raceronde, maar het lukte me niet hem nog te pakken.”

Door dat resultaat staat hij nu één punt achter de kampioenschapsleider. “Alles is nog mogelijk.” Over twee weken kan hij op Zandvoort orde op zaken stellen als daar de voorlaatste ronde van het kampioenschap wordt gehouden.

Rik Koen

Maar voor het zover is, kruipt Rik eerst achter het stuur van een andere raceauto. Namelijk: achter het stuur van een Citroën voor de laatste ronde van de C1 Cup. Het toneel van die race is komend weekeinde ook in Assen. Na de vorige ronde in dat kampioenschap, in het Duitse Meppen, hadden Rik en zijn teamgenoot Cor Euser te maken gekregen met een ‘klapvelg’. “Ik heb de pits toen nog kunnen halen en ben daarna van dertig naar twaalf gereden. Maar nu hebben we negen punten achter op de nummer één. We moeten in Assen alles zien te winnen om kampioen te worden.”

Rik Koen wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
Upland Parcs / Sauerland Makelaars
Oosterveen Meesterschilders
McDonald’s Nijmegen
Autoschade Bergen
Cor Euser Racing
Insight Graphics
Haegens Media
DM Printmedia
Koen Exclusief
Vincolores
RSZ Rensportschool Zandvoort
Schmidt Clinics
Stirlings Oil Nederland
Bracket
SK climate solutions
Logboekenonline.nl
Profile Car & Tyreservice Koos van Elk
Autoglas Team Westervoort
KNAF Academy
Ronden Banden Doetinchem
Peelen & Partners
Hup Company
Promotion Engineering
Melis Logistics
LAMAempowerz.com
Spitman accu’s
Southwest Greens Golf & Grass
Ronald McDonald Huis Nijmegen
Motron
Vitex Druten
Iga
Carelectra
autoGlas team Westervoort
PAR-T
Klomp & Gijzen
ESUNI Zonnestroom
Syts

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS