Autosport Internationaal Toerwagens • LMS

Rik Breukers tevreden over eerste kennismaking met de Ligier JSP217 tijdens The Prologue

Uitgegeven door Wim Boekel • 30 maart 2017 13:45 • Print artikel

Rik Breukers debuteerde tijdens The Prologue van de European Le Mans Series. Daarmee is de 18-jarige de derde Nederlandse coureur die dit jaar actief is in het kampioenschap. De jonge Breukers rijdt dit jaar voor ARC Bratislava. Het was geen eenvoudige eerste dag, want de hagelnieuwe Ligier JSP217 werd pas de dag voor de test in ontvangst genomen en het team beschikte nog niet over de eigen motor.

Enzo ferrari

De eerste kennismaking voor Breukers en zijn teamgenoten ging gepaard met blauwe plekken, omdat de coureurs nog niet beschikten over de juiste stoeltjes. Het team besloot daarom de avondsessie aan zich voorbij te laten gaan en de juiste stoeltjes voor haar coureurs te maken. Ondertussen kon de Nederlander terugkijken op een geslaagde eerste dag met de snelste tijd van het team. De coureur zette een tijd neer van 1.40,4.

De tweede dag gingen de tijden verder naar beneden. Breukers zette een tijd neer van 1.39,9 achter zijn teamgenoot Konstatins Calko. Calko zette een tijd neer van 1.39,5, maar heeft in tegenstelling tot de Nederlander al een aantal jaar Enduranceracen achter zijn naam staan.

“Het team heeft in deze dagen maar twee setjes ‘harde’ banden gebruikt”, reageerde Breukers tegenover RaceXpress. “We weten niet waarmee de anderen hebben gereden, maar op zo’n eerste dag met een onbekende auto, zonder ervaring op slechts 1,2 seconden te zitten van de ervaren teams met sommige pro’s stemt ons blij.” Waarbij de coureur vertelt dat ARC Bratislava net als enkele andere teams over de lange versnellingsbak, de Le Mans-versnellingsbak, beschikken en de zesde versnelling in tegenstelling tot andere teams niet halen.

Binnenkort gaat het team opnieuw testen op de Slowakiaring, waarna het team klaar moet zijn voor de 4 uur van Silverstone in het weekend van 11 april.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS