Formule 1

Rijdt Max Verstappen vanaf 2026 met een Porsche-motor? En McLaren samen met Audi?

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 januari 2022 20:21 • Print artikel

Racet Max Verstappen in 2026 met een Porsche-krachtbron? De Formule 1 heeft de regels rond de motoren voor 2026 bijna afgerond. Met het verwijderen van de MGU-H uit de motorenreglementen is de weg voor Audi en Porsche open om toe te treden tot de koningsklasse van de autosport. De VAG-groep heeft eerder aangegeven dat het een struikelblok voor toetreding is, omdat dit component geen straatrelevantie heeft.

Max Verstappen F1 World Champion

Het Engelse CAR magazine zegt nu dat Audi en Porsche beiden naar de Formule 1 komen, en dat de deal zo goed als rond zou zijn. Het enige wat nog verwacht wordt is een akkoord van de Raad van Commissarissen van de VAG-groep. Volgens het magazine stapt Porsche bij Red Bull in, nadat de consultancy periode tussen het team van de energiedrankenfabrikant en Honda is afgelopen. Audi daarentegen zou de stap naar McLaren maken.

De aandrijving moet samen door Audi Sport en Porsche Motorsport ontwikkeld gaan worden, omdat beiden bedrijven de F1 R&D-afdeling willen gaan laten fuseren, zo meldt CAR Magazine. Waarbij de twee bedrijven wel verschillende set-ups en hun visuele identiteit behouden.

Afgelopen november ging het gerucht dat Audi een aandeel in McLaren gekocht had. McLaren heeft echter steeds gezegd dat het bericht niet juist is en wil dit verhaal de wereld uit hebben. CAR Magazine beweert echter dat de samenwerking tussen het Engelse automerk en Audi verder gaat dan alleen de F1. Volgens het magazine zijn de twee partijen nog in gesprek over een volledig pakket, waar racen, automotive, echt alles is opgenomen. Een due dilligence onderzoek is echter nog niet gestart.

In het bericht stelt men dat McLarens financiŽle problemen een reden is dat Mumtalakat Holding Company bereid is om de 42% van haar aandelen te verkopen. Voor Audi snijdt het mes aan twee kanten. Aan een kant profiteert het merk van de exposure van de F1, nu Audi zich uit de DTM en Formule E heeft teruggetrokken. Tegelijkertijd voorkomt Audi de mogelijkheid voor BMW om de Britse fabrikant te kopen. De autofabrikant uit Beieren heeft ook interesse getoond, evenals het Chinese Geely.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS