Dakar

Rijders stonden al bij de start, maar ook zevende etappe van Tunisia Desert Challenge geannuleerd

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 april 2022 20:03 • Print artikel

André Thewessen en Eugene Kesselaar zijn donderdag niet in actie gekomen tijdens de zevende etappe van de Tunisia Desert Challenge. De aanhoudende zandstorm zorgde ervoor dat de organisatie de veiligheid op het parcours niet kon garanderen.

Ook zevende etappe van Tunisia Desert Challenge geannuleerd

Woensdag moest de zesde etappe van de TDC al afgelast worden vanwege een zandstorm. Door de hevige wind konden de helikopters van de organisatie niet opstijgen en kon de veiligheid niet gegarandeerd worden. Het hele circus ging daardoor over de weg naar het volgende bivak.

Donderdag zou de wedstrijd hervat worden, maar al snel bleek dat de wind aan zou houden. Alle deelnemers, waaronder Thewessen, waren donderdagochtend richting de start van de proef gereden. Daar eenmaal aangekomen bleek het toch te hard te waaien om de deelnemers de proef in te sturen.

Vrijdag staat de slotetappe van de Tunisia Desert Challenge op het programma. Deze gaat over 303 kilometer met start en finish bij de filmset van Star Wars, iets ten noorden van de Tunesische stad Nefta.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS