Autosport Internationiaal Singleseaters • Eurocup Formule Renault 2.0

Richard Verschoor snelste rookie in Formule Renault 2.0 L-test: "Ik kan niet wachten om.."

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 24 maart 2017 07:53 • Print artikel

Tijdens de openingsdag van de collectieve tests van de Formula Renault Eurocup op Circuit Paul Ricard in Frankrijk, was het Will Palmer die de snelste tijd neerzette. Zijn tijd van 2:04.385 bleek te snel voor zijn R-ace GP teamgenoten Max Defourny en Robert Schwartzman. De Nederlander Richard Verschoor deed goede zaken voor MP Motorsport. De vijfde positie leverde hem de snelste rookie tijd op.

2017 Formula Renault Richard Verschoor

De dag begon op een opdrogende baan voor de Formula Renault Eurocup coureurs. Ondanks de verrichting van de Fransman Gabriel Aubry om in de top te komen viel het niet goed bij het wegen, zijn tijden werden geschrapt. Sascha Fenestraz nam de koppositie over. Tijdens de middagsessie wisselde de coureurs de regenbanden voor slicks. Het tempo ging in rap omhoog. In het laatste uur van de testdag dook Max Fewtrell van Tech 1 Racing onder de snelste tijd van de ochtend, maar Will Palmer zette een tandje bij en stopte de klok op 2:04.385. Zijn teamgenoten Defourney en Schwartzman op twee en drie gevolgd door Henrique Chaves en Richard Verschoor op de vijfde positie, niet geheel onverdienstelijk.

Palmer die voor continuďteit ging tijdens de eerste dag blikt tevreden terug: "Het was een solide dag. We lagen op kom voor een lange tijd toen de baan nat was in de ochtend", verklaarde Palmer. "De regen keerde terug toen wij nog in de pits waren. We hebben er het beste van gemaakt. Toen het later op de dag droger werd om een goede tijd neer te zetten. Vergeleken met vorig jaar hebben we veel vooruitgang geboekt op verschillende gebieden."

MP Motorsport coureur Richard Verschoor behaalde met zijn prestatie de beste rookie tijd. Dit werkt motiverend volgens de Nederlander. "Circuit Paul Ricard is best een moeilijk circuit om te leren. Ik heb veel geleerd om geleidelijk de dingen op zijn plek te krijgen", zei Verschoor. "Ik kan niet wachten om de leiders in te halen dankzij de nieuwe ervaring die ik heb opgedaan. Ik heb nog geen doel gezet voor dit seizoen. Maar zoals elke coureur, ik wil winnen. Het zal moeilijk worden, maar we vechten om er te komen. Ondanks een jaar afwezigheid heeft MP Motorsport een hoop ervaring in de FR2L. Ik vertrouw ze en door samen te werken met mijn teamgenoten en de hele crew zullen we dat bereiken", besloot Verschoor.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS