Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 3

Richard Verschoor: "Hij komt helemaal naar rechts en drukt me gewoon het gras in!"

Uitgegeven door Aliza Kaligis • 18 augustus 2020 08:13 • Print artikel

TeamNL-talent Richard Verschoor is op het circuit van Barcelona tijdens de zesde ronde van het FIA Formule 3 Kampioenschap in race twee op een vierde plaats geëindigd. De 19-jarige MP Motorsport-piloot had de gehele race uitzicht op het podium maar miste net dat laatste beetje extra snelheid om richting de derde plek te klimmen. In de eerste race van het weekend was Verschoor als negende gefinisht en daarmee scoorde de Nederlander in beide races weer punten voor het kampioenschap. “De punten zijn leuk, maar in die tweede race werd ik gewoon van de baan gedrukt. Anders had ik bij de start de kop gepakt en was een overwinning mogelijk geweest, want de auto was goed”, aldus een teleurgestelde Verschoor.

Vierde plaats en twee keer punten voor Richard Verschoor bij FIA Formule 3 in Barcelona

Na de twee ronden op het Engelse Silverstone die door een verstoorde kwalificatie voor Richard Verschoor tegenvallende resultaten hadden opgeleverd, hoopte het 19-jarige TeamNL-talent op het Circuit de Barcelona-Catalunya bij de zesde ronde van het FIA Formule 3 Kampioenschap de reeks mooie uitslagen van eerder dit seizoen weer een vervolg te geven. De MP Motorsport-rijder had in de wedstrijden al bewezen dat er met de racesnelheid niets mis was. In Barcelona moest die racecraft met een goede kwalificatie weer verzilverd gaan worden. Op zijn tweede set banden klokte Verschoor bij zijn laatste doorkomst zijn persoonlijk snelste kwalificatieronde, goed voor een tiende startpositie in race één. “Het was een heel behoorlijke kwalificatie. Er had nog wel iets meer ingezeten, maar vanaf deze positie kunnen we weer vechten voor punten”, aldus een positief gestemde MP Motorsport-piloot.

Bij de start had Verschoor meteen een plekje winst te pakken. Vervolgens zat de TeamNL-coureur vast in het lint van rijders dat de plaatsen vier tot en met elf bezette. Tegen het eind van de wedstrijd viel er achter de Nederlander een gaatje, maar een echte aanval op de achtste positie zat er voor Verschoor niet in. In de slotronde maakte de MP Motorsport-rijder nog een halve seconde goed op zijn voorligger, om de wedstrijd op plek negen af te sluiten op slechts 0,1 seconde van de achtste positie. “De snelheid was goed, maar ik miste net de overspeed om andere rijders in te halen”, aldus Verschoor. Met zijn negende positie waren de eerste twee punten van het Barcelona-weekend binnen. Minstens zo belangrijk was dat Verschoor door de omgekeerde top tien als startopstelling voor race twee op zondag van de tweede positie mocht vertrekken.

Vierde plaats en twee keer punten voor Richard Verschoor bij FIA Formule 3 in Barcelona

Vanaf plek twee had Verschoor een goede start en leek de leiding te nemen. Richting de eerste bocht werd de MP Motorsport-rijder echter afgeknepen, moest zelfs met twee wielen door het gras en kwam vervolgens in bocht één in het gedrang klem te zitten, waardoor hij terugviel naar plek vier. De gehele race hield de TeamNL-coureur de aansluiting met de rijder op de derde positie, maar op het circuit waar inhalen toch al erg lastig is miste hij net dat beetje extra snelheid om een serieuze aanval op het podium te kunnen doen. Met zijn vierde plaats scoorde Verschoor echter wel voor de tweede keer in het Barcelona-weekend punten voor het kampioenschap. Van de twaalf races is Verschoor negen keer in de punten geëindigd en met 57 punten bezet de TeamNL-coureur in het kampioenschap, met nog uitzicht op de vijfde positie, de negende plaats.

“Die punten zijn leuk, maar wat er bij de start van race twee gebeurde kan eigenlijk niet. Hij komt helemaal naar rechts en drukt me gewoon het gras in. Als ik mijn lijn had gehouden waren we allebei voor het aanstormende veld gecrasht. Ik had anders de kop gepakt en was waarschijnlijk weg geweest van de achtervolgers. Nu kom je op plek vier terecht en aangezien inhalen hier zonder fout van je voorligger bijna onmogelijk is, schiet dat ook niet echt op”, keek een teleurgesteld Verschoor op zijn tweede wedstrijd terug.

Bij de eveneens voor MP Motorsport uitkomende Nederlander Bent Viscaal, vorige week nog winnaar op Silverstone, zat in Barcelona alles tegen. In de beslissende fase van de kwalificatie werd de 20-jarige coureur uit Albergen door een andere rijder geblokkeerd en moest de eerste wedstrijd vanuit een kansloze 23ste positie beginnen. De gifbeker was voor Viscaal daarmee nog niet leeg want nadat hij in de eerste paar bochten al drie plaatsen had goedgemaakt, belandde de MP Motorsport-piloot door toedoen van een andere rijder in de grindbak en moest opgeven. Dit hield in dat de snelle Tukker in race twee opnieuw voor een onmogelijke opgave stond aangezien hij daarin van plek 30 moest beginnen. Ook Viscaal ondervond dat inhalen op het circuit van Barcelona lastig is, want nadat de MP Motorsport-coureur in de eerste ronde profiteerde van de chaos en al op plek 23 doorkwam, stokte zijn opmars en passeerde hij als 20ste de finish. Bent was in ieder geval de rijder met de meeste inhaalacties...

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS