Formule 1

Richard Pex geniet net als Verstappen in Spa Rally: "Ooit van gedroomd om ..."

Uitgegeven door Bart • 6 december 2022 09:01 • Print artikel

Richard Pex heeft de Spa Rally 2022 uitgereden en afgesloten op de 20e positie. De Limburgse coureur van DG Sport Competition genoot van het rijden van de zware en lastige rally, waar hij samen met Jos Verstappen en Roger Hodenius aan de start stond. RaceXpress was erbij in de Belgische Ardennen om de verrichtingen te volgen.

#sparally Richard Pex


"Uitrijden was mijn doel", zo blikt Richard Pex terug in gesprek met RaceXpress. "Ik heb er ooit van gedroomd om de Boucles de Spa te rijden en ook uit te rijden. Als je dan op de 20e plaats eindigt, is dat heel mooi. Het is zo'n ontzettend moeilijke rally. De weggetjes zijn zo smal en het is zo glad. Op sommige plekken vraag je je echt af hoe je er doorheen kunt komen."

Pex omschrijft de Spa Rally als ontzettend zwaar. "Zeker de proeven bij Theux zijn zo moeilijk, iedereen vliegt er vanaf. Links en rechts zie je ze in de wei liggen of tegen een boom aan staan. Het is zo glad. Coureurs voor je snijden de weg af en gooien modder op de weg waardoor je geen grip meer hebt. Je glijdt alle kanten op en dan is het maar te hopen dat je nergens tegenaan glijdt. Op vrijdag reden we tijdens de Shakedown in de sneeuw en ook op zaterdag lag er soms nog sneeuw en ijs. Dat maakt het allemaal niet makkelijker voor een onervaren rijder."

Richard Pex Johan Findhammer


De proef van Fays Show staat bekend om de spectaculaire sprong aan het einde van de proef. "Die jump heb ik vaak op YouTube gezien. Die moet je ooit een keer nemen en dat is nu gebeurd. Je moet hem wel recht houden, want er zijn er ook al veel de vangrail in gegaan."

Samen met Jos Verstappen is Richard Pex dit jaar het rally-avontuur aangegaan. "Het is heel goed bevallen. Ik heb dit jaar negen rallies gereden. Bij de Rally du Condroz-Huy heb ik een foutje gemaakt, maar de rest heb ik allemaal uitgereden en we hebben ook progressie gemaakt. De snelheid komt erin je leert steeds beter communiceren met je copiloot. Het gaat steeds beter en je voelt de auto steeds beter aan. Het is gewoon hartstikke leuk en ik zie de vooruitgang."Nog meer VIDEO's van Richard Pex en Jos Verstappen:

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS