Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Richard Mille Racing met Beitske Visser, Sophia Flörsch en Tatiana Calderón in FIA WEC

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 januari 2021 03:47 • Print artikel

Richard Mille Racing gaat met een volledig vrouwelijke line-up deelnemen aan het FIA WEC. Na een veelbelovend seizoen in de ELMS vorig jaar, promoveert het team met Beitske Visser (Nederland), Sophia Flörsch (Duitsland) en Tatiana Calderón (Colombia) naar de hoogste categorie van het enduranceracen.

FIA Women in Motorsport Richard Mille Racing Beitske Visser (Nederland), Sophia Flörsch (Duitsland) en Tatiana Calderón (Colombia)

Calderón is een Alfa Romeo F1-testrijder en neemt deel aan het Japanse Super Formula-kampioenschap, terwijl de 20-jarige Flörsh een solide reputatie heeft opgebouwd en opvalt in elke categorie waaraan ze deelneemt. Het trio wordt compleet gemaakt door de 25-jarige Visser uit Nederland, een GT-racewinnaar en tweede in de volledig vrouwelijke W Series.

Het Richard Mille Racing Team schreef in 2020 geschiedenis op Le Mans door als eerste volledig vrouwelijke LMP2-crew aan de start te komen. Tatiana Calderón, Sophia Flörsch en Beitske Visser finishten de langeafstandsrace op een uitstekende negende plaats bij de 24 LMP2-teams te finishen tijdens hun debuut op het Circuit de la Sarthe.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS