Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Richard Mille Racing heeft vervanger voor Sebastien Ogier: "Altijd snel geweest in de LMP2-categorie"

Uitgegeven door Wim Boekel • 24 juni 2022 19:11 • Print artikel

Richard Mille Racing heeft met Paul-Loup Chatin een vervanger gevonden voor Sebastien Ogier. De achtvoudig wereldkampioen rally besloot om na de 24 uur van Le Mans te stoppen met het LMP2-team aan de FIA World Endurance Championship.

Paul Loup Chatin


Chatin komt in de European Le Mans Series uit voor IDEC Sport en stapt tijdens de 6 uur van Monza voor het eerst in de auto van Richard Mille Racing in. De auto deelt hij met Charles Milesi en Lilou Wadoux. De Fransman kwam vorig jaar voor het laatst in actie in het FIA WEC, buiten de 24 uur van Le Mans om, bij Racing Team Nederland. Daar nam hij de plek in van de met Covid-19 besmette Giedo van der Garde.

"We zijn verheugd om Paul-Loup Chatin te verwelkomen", aldus teambaas Philippe Sinault. "We hebben een excellente relatie met Sebastien Ogier, met wie we alleen maar mooi herinneringen hebben. Hij was zo aardig om het ons behoorlijk op tijd te vertellen en we respecteren zijn beslissing. We waren in staat om erop te anticiperen met een zoektocht naar de perfecte vervanger. Hoewel hij pas voor de eerste keer de Richard Mille-kleuren gaat dragen, kennen we Paul-Loup erg goed. Zijn talent en aanpassingsvermogen stelde ons in staat om in 2014 onze European Le Mans Series-titel met succes te verdedigen. Bovendien leverde hij een solide basis voor onze eerste FIA World Endurance Championship-campagne. Paul-Loup is altijd snel geweest in de LMP2-categorie en wij hebben ook geen twijfel over zijn integratie. Met Charles en Lilou kijkt dit team tegen een veelbelovend tweede helft van het seizoen aan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS