Formule 1

Ricciardo blikt met gemengde gevoelens terug op GP Portimao "Hoop snel op het niveau van Lando te komen"

Uitgegeven door Luke Merkx • 4 mei 2021 18:00

Van ‘hero naar zero’ is een welbekende term binnen de autosport. Soms is een coureur op zaterdag onverslaanbaar, maar laat hij/zij het de dag erop compleet liggen. Voor Daniel Ricciardo gold het tegenovergestelde in Portimao: de Australiër verprutste zijn kwalificatie, maar knokte zich knap terug tijdens de race en finishte in de punten. De McLaren-coureur spreekt van een “bemoedigend resultaat.”



“Mijn kwalificatieprestatie was onacceptabel”, zei de coureur na afloop van de race. “Ook al zijn de baanomstandigheden niet optimaal, ben ik nog van mening dat ik Q1 gewoon door moet komen.” De teamgenoot van Lando Norris verteldee dat het tegenvallende resultaat hem extra motiveerde goed te presteren in de race. “Ik werd enigszins gefrustreerd wakker en moest en zou presteren. De eerste ronde waren we erg snel en de auto deed het erg goed op de medium banden”, aldus de coureur.

McLaren niet overtuigend op de harde band
Wel viel de racesnelheid tegen op de harde banden, vertelde de oud-teamgenoot van Max Verstappen. Ricciardo legt uit dat hij zijn opvolger bij Alpine/Renault, Fernando Alonso, amper bij kon houden. “Hij was enorm, echt enorm snel in zijn tweede stint. Op de harde band ging het ons een stuk minder goed af.”

Ricciardo kijkt uit naar Barcelona
Volgens Racefans.net gebruikt Ricciardo zijn bevindingen uit Bahrein, Imola en Portugal om in Barcelona beter voor de dag te komen. Ricciardo: “In Barcelona gaan we het één en ander aanpassen aan de set-up. Ik kijk uit naar het weekend en hoop snel op het niveau van Lando [Norris] te komen.”




 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS