Karting • GK4 Kartseries

Ricardo Oude Weernink wil met Praga de kartbanen veroveren en zoekt dealers!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 juli 2020 11:38 • Print artikel

Ricardo Oude Weernink Praga

SPA - Ricardo Oude Weernink heeft de afgelopen drie jaar wel bewezen dat Praga een topproduct is. De importeur van het nu in Italië gevestigde kartmerk is ook dit seizoen actief op de circuits met zijn eigen team OW Karting én hij ondersteunt het nieuwe Praga-team VV Racing. Het past binnen zijn plannen om op afzienbare termijn er nog een dealer van Praga-karts in Nederland erbij te krijgen. Ook is hij actief met het vinden van twee dealers voor het aan Praga gelieerde OK1-karts.

Behalve Praga importeert Ricardo ook OK1-karts, waarvoor hij nog twee dealers zoekt. Het zijn kleinere merken, maar Ricardo wil graag laten zien dat ze kunnen wedijveren met de grote kartmerken. “Mensen moeten het aandurven om iets anders te proberen. Meer merken zijn heel goed, maar de meeste mensen zoeken het bekende.”

Ricardo Oude Weernink Praga

OW Karting en VV Racing rijden dit seizoen hun wedstrijden op nationaal niveau. Zij rijden de KNAF Cup en andere IAME-wedstrijden en ook Rotax Max-wedstrijden van organisator Chrono. Op dit moment is Ricardo de spil in alle activiteiten. “Maar uiteindelijk wil ik als importeur meer naar de achtergrond verdwijnen. We zullen wel het raceteam houden.”

Trouwe Praga-rijders kunnen traditioneel rekenen op ondersteuning vanuit de fabriek. “In die rijders steekt Praga graag energie.” Op dit moment is het topmerk op de Nederlandse en Belgische circuits vertegenwoordigd door zeven rijders van OW Karting, VV Racing heeft er vier.

VV Racing is gevestigd op Texel. Het is de bedoeling dat het team uiteindelijk het dealerschap van Praga voor Noord-Nederland op zich gaat nemen. Maar eerst wil de equipe meer ervaring opdoen met het kartteam, stelt Ricardo. “Komend seizoen kunnen ze leren hoe ze een team kunnen runnen. Het zijn ervaren mensen die zelf gekart hebben, maar je hebt er tijd voor nodig om een team naar je hand te zetten. Volgend jaar kunnen er dan meer rijders gaan rijden bij VV Racing.”

Het team wordt gerund door Thijs van den Heuvel. Ricardo: “Hij heeft vroeger altijd bij ons gereden in de X30 Shifter-klasse en in de KZ. We hadden meteen een goede klik, hij gelooft in het product en is daarom met ons in zee gegaan.”

Ricardo Oude Weernink Praga

Bij VV Racing rijdt Bas Verdoold (12) uit Stolwijk sinds dit jaar met Praga. Hij is blij met zijn keuze voor het merk. “Het bevalt heel goed. De kart heeft een flexibel frame en stuurt heel direct.” Ook zijn teamgenoot Rinse Vos (11) uit Den Burg is blij met de keuze. “Het is een heel fijne kart, hij stuurt heel fijn.”

Hoewel hun team VV Racing nog nieuw is in de paddock, lopen de zaken er voorspoedig. Rinse: “Het is een heel gezellig team. Ik krijg veel tips over hoe ik mijn rijden kan verbeteren. En ik heb dit seizoen al veel progressie geboekt. Vorig jaar reed ik nog in de Honda Cadet-klasse. Dit jaar rijd ik bij de Junioren nationaal. Het was wel even wennen. Het is ook soms spannend, zo’n groot startveld, maar ik begin er nu aan te wennen.”

Ricardo ziet het tevreden aan. “De jongens laten steeds weer zien hoe goed ze kunnen rijden en wat voor topmerk Praga is.”

Voor testmogelijkheden of meer informatie over dealerschap neem contact op via: info@owkarting.nl of via 06-36004077

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS