Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

Revolutionaire Volkswagen ID.3 nu virtueel op je oprit

Uitgegeven door Johan Vis • 10 mei 2020 18:06

Een paar weken geleden introduceerde Google via zoekresultaten 3D-versies van dieren en planeten in augmented reality. Hiermee kun je bijvoorbeeld je woonkamer met een druk op de knop omtoveren tot een jungle, zonder dat daarvoor een app of software gedownload hoeft te worden. Volkswagen biedt nu als eerste merk in Nederland deze functie aan voor de nieuwe en volledig elektrische ID.3. Tip: loop even naar buiten en plaats hem op de oprit of een parkeerplaats. Zo krijg je direct een goede indruk hoe het nieuwste elektrische model oogt bij je voor de deur.

Volkswagen ID.3

Hoe het werkt? Zoek in Google op ‘Volkswagen ID.3’ met een smartphone of tablet*. In het zoekresultaat van Volkswagen.nl staat een button met ‘Weergeven in 3D’. Klik daarop en scan met de camera van je smartphone of tablet de ruimte of plek waar je de auto wilt plaatsen. Vervolgens verschijnt daar de ID.3 op ware grootte en kun je er ook een foto van maken.

Continue digitale innovaties
De nieuwste gimmick staat bij Volkswagen niet op zichzelf en is één van de vele features en diensten van het merk als het gaat om innovatieve online ervaringen. Onlangs presenteerde Volkswagen ook al de virtuele autoshow, kun je sinds kort via ‘voice’ een afspraak inplannen voor de APK-keuring met de Google Assistant. Ook is het mogelijk om bij Volkswagen geheel online een occasion aan te schaffen.

ID.3
De AR-functie is een mooie manier om de ID.3 voor je huis, op de oprit of op je favoriete parkeerplaats te tonen. Staat-ie goed? Dat is mooi nieuws, want deze revolutionaire elektrische auto is vanaf deze zomer leverbaar in Nederland.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS