Formule 1

Revanche voor The Hulk! Nico Hulkenberg opnieuw in de Racing Point

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 augustus 2020 08:42 • Print artikel

Nico Hulkenberg is terug in de Racing Point. Het team van Racing Point heeft aangekondigd dat de Duitser ook dit weekend in de auto plaatsneemt als vervanger van Sergio Perez. De Mexicaan testte in de aanloop naar het eerste F1-weekend in Engeland positief op het Coronavirus en heeft inmiddels zijn quarantaineperiode achter zich liggen. Toch was de tweede test in de aanloop van het weekend niet gunstig voor de Mexicaan. Perez testte opnieuw positief.

F1 2020 Nico Hulkenberg


Perez heeft zelf steeds gezegd dat hij geen symptomen heeft gehad, maar omdat de test positief is. Dat betekent dat de Racing Point-coureur niet uit quarantaine mag en dus niet kan starten. Er hangt nu ook een vraagteken boven het hoofd rond de deelname van de Mexicaan of hij Barcelona kan starten.

Daarmee krijgt de Hulkenberg dus zijn revanche voor het eerste weekend, toen de auto voor de wedstrijd niet startte. Het zorgde ervoor dat de coureur vanaf de kant moest toekijken. De afgelopen dagen heeft Hulkenberg in de simulator bij Racing Point gezeten om verdere ervaring op te doen met de auto en daarmee zich beter voor te bereiden op het tweede weekend.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS