Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Renger van der Zande teamgenoot van Kevin Magnussen bij IMSA-team Chip Ganassi Racing

Uitgegeven door Bart • 3 december 2020 15:11 • Print artikel

Renger van der Zande wordt in 2021 teamgenoot van Kevin Magnussen. De 34-jarige Nederlander sluit zich net als de Deense F1-coureur aan bij het team van Chip Ganassi Racing en samen zullen zij uitkomen in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Van der Zande reed de afgelopen jaren met veel succes bij het team van Wayne Taylor Racing en won onder meer twee keer de 24 uur van Daytona. Dit seizoen won hij ook de Michelin Endurance Cup.

Renger van der Zande

Het team van Chip Ganassi Racing heeft in het verleden zeven IMSA-titels en 64 overwinningen behaald. Van der Zande kijkt uit naar zijn zesde seizoen in de Amerikaanse klasse, die in januari van start gaat met de 24 uur van Daytona.

"Chip Ganassi Racing is een geweldig team met een veel overwinningen op hun erelijst", zo reageert Van der Zande. "Het is een enorm groot team met deelnames aan de IndyCar, NASCAR en nu ook in de Extreme E. Ook in de IMSA blijven ze stappen vooruit maken. Ik kijk er echt naar uit en het is mooi dat ik in de familie van GM blijf met Cadillac."

"Na de meest recente race in Sebring ben ik in hun fabriek geweest en wat mij het meeste opviel, is dat iedereen een racer is. Alles wat ze doen, heeft te maken met racen en de wil om te winnen. Dit is een geweldige kans voor mij en ik kan niet wachten om met dit team naar races te gaan en samen te werken met Kevin Magnussen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS