Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Renger van der Zande neemt afscheid van Wayne Taylor Racing: "Zeges die ik koester voor de rest van mijn leven"

Uitgegeven door Peter Vader • 16 november 2020 07:02 • Print artikel

Het IMSA WeatherTech SportsCar Championship werd zaterdag afgesloten met de Twelve Hours of Sebring, waar Renger van der Zande met zijn Nr10 Konica Minolta Cadillac DPi-VR-teamgenoten Ryan Briscoe en Scott Dixon de Michelin Endurance Cup veroverden, terwijl ze op een haar na het algemene IMSA-kampioenschap misten. In wat een zeer succesvol seizoen was, vocht Renger tot het einde, maar verloor uiteindelijk van de uiteindelijke kampioenschapswinnaars Helio Castroneves en Ricky Taylor in de Nr7 Acura. Het cruciale moment in de race kwam net voor het vijfde uur, toen Dixon werd geraakt door de Nr77 Mazda. Na vijf ronden te hebben verloren door reparaties, eindigde het trio op de zevende plaats. De uiteindelijke kampioenen Castroneves en Taylor waren ondertussen achtste, maar wisten toch de titel te claimen met n punt meer.

Renger_vd_Zande_Nr10_Konica_Minolta_Cadillac_DPi-VR

De endurance-titel, bestaande uit de langere endurance-evenementen zoals de Rolex 24 op Daytona, Road Atlanta en Sebring, viel echter wel toe aan Renger en zijn team, waarmee hij met zes punten voorsprong op zijn naaste rivaal het kampioenschap naar zich toe trok, dankzij zijn overwinningen op Daytona en Road Atlanta.

 Renger_van_der_Zande_portret
Renger van der Zande:"Ik wil het team bedanken dat ik drie jaar deel kon uitmaken van Wayne Taylor Racing, het was een geweldige tijd en we hebben een aantal grote overwinningen behaald, die ik me de rest van mijn leven zal herinneren!"

"Het was een zware dag", zei Renger. Ik geloof dat we vandaag alles hadden om het kampioenschap te veroveren en we zijn tweede geworden. Daar kan ik niet blij mee zijn, maar we hebben de Michelin Endurance Cup gewonnen, dus we gaan tenminste met een trofee naar huis en we worden tweede in het kampioenschap. Ik wil het team bedanken dat ik drie jaar deel kon uitmaken van Wayne Taylor Racing. Het is een geweldige tijd geweest en we hebben een aantal grote overwinningen behaald, die ik me de rest van mijn leven zal herinneren. Er is een fantastische groep mensen die heel nauw samenwerken en dat is iets dat ik voor altijd zal onthouden. Ik dank het team voor al hun inspanningen."

Renger_vd_Zande_Nr10_Konica_Minolta_Cadillac_DPi-VR_pitstraat

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS