Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

Renger van der Zande met drie nieuwe teamgenoten in 2022 bij Chip Ganassi Racing

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 oktober 2021 07:00 • Print artikel

Renger van der Zande rijdt ook in 2022 voor Chip Ganassi Racing. Het team heeft bevestigd dat de equipe een tweede volledige seizoen in actie komt met de Cadillac DPi-V.R. in het IMSA WeatherTech Championship. Bovendien zet het een tweede auto in. Aan haar line-up heeft het Amerikaanse team verder Earl Bamber, Alex Lynn en Sebastian Bourdais toegevoegd.

Chip Ganassi Racing

“Het is goed nieuws om Sebastian, Alex en Earl als nieuwe teamgenoten te hebben”, reageerde Renger Van der Zande. “Ze zijn allemaal high-class coureurs, bewezen coureurs. Ik denk dat ze goed passen bij het team. Sebastian heeft alles in de wereld gedaan. Hij heeft veel pure snelheid. Ik ken Earl erg goed uit de junior klassen en hij is een algemene LMP1-winnaar. Alex komt naar ons vanuit de Formule E en heeft veel sportscar ervaring. Ik voel me goed om terug te zijn bij Chip Ganassi Racing. Ik voel me meer dan ooit thuis bij hen.”

De Nederlander gaat samen rijden met Sebastian Bourdais. De Fransman heeft ervaring in zowel de Formule 1, LMP1 en reed ook in de IndyCar.

In de tweede auto nemen dus Lynn en Bamber plaats. Lynn komt over van Wayne Taylor Racing waar hij al met de Cadillac DPi-V.R. Bamber reed in de LMP1 met Porsche. De voormalig fabriekscoureur van het Duitse merk won in 2015 de 24 uur van Le Mans. Dit deed hij onder andere met Nico Hülkenberg.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS