Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

Renger van der Zande pakt P4 in Road America: “Ik ben blij met de finish, gezien hoe moeilijk het is om…”

Uitgegeven door Peter Vader • 7 augustus 2023 18:01

Sebastien Bourdais en Renger van der Zande hebben de Nr01 Cadillac V-Series.R afgelopen zondag naar een P4-finish gereden in het IMSA's SportsCar Weekend op Road America. Het Nr01 Cadillac-team eindigde de race van twee uur en 40 minuten als vierde na hun jacht op een podiumplaats. Het team blijft vijfde in het puntenklassement (118 punten marge op leider) met nog twee races te gaan in het IMSA SportsCar Championship-seizoen 2023.

Nr01 Cadillac V-Series.R Road America Renger van der Zande foto 1 actie

Sebastien Bourdais: “Ik dacht dat we er tijdens mijn stint redelijk goed uitzagen. Helaas werd het snel duidelijk moeilijker voor Renger met de vlakke plek op de band aan de linkerkant, die hij de hele middelste stint had. Ik heb het gevoel dat het team dit weekend heel goed werk heeft geleverd. We hebben een paar dingen gevonden die we leuk vonden aan de auto tijdens de Indy Road Course-test die hier goed leken te vertalen. We moeten gewoon blijven werken en leren over de auto.”

Nr01 Cadillac V-Series.R Road America Renger van der Zande foto 2 pitstop

Renger van der Zande: “De middelste stint had ik last van de lekke band op de voorband en later in die stint kreeg ik ook een lekke band aan de rechterkant. Het is gewoon een gladde baan", zei de F1-analist en autocoureur. "Ik had niet verwacht dat dit zou gebeuren, maar het bracht onze racedag in gevaar. Ik had op normale banden met de anderen kunnen vechten om de podiumplaats, maar ik ben blij met de finish, gezien hoe moeilijk het is om buiten de ideale lijn te passeren en van daaruit verder te gaan.

De volgende wedstrijd staat ook alweer op het programma. Het nummer 01 Cadillac-team van Chip Ganassi Racing keert terug om op hun eigen terrein te racen tijdens de ‘Battle on the Bricks’ op de Indianapolis Motor Speedway Road Course op zaterdag 16 september.

Nr01 Cadillac V-Series.R Road America Renger van der Zande foto 3 achterzijde
Foto's: Chip Ganassi RacingBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS