Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

Renger van der Zande en Cadillac V-Series.R naar IMSA op het nieuwe asfalt van Road America

Uitgegeven door Peter Vader • 3 augustus 2023 09:01

DETROIT – Met nog drie races te gaan in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship-seizoen, is Cadillac Racing vastbesloten om op Road America terug te keren naar de bovenste trede van het podium en voorop te blijven lopen in de titelstrijd. De Nr01 Cadillac V-Series.R en de Nr31 Whelen Engineering Cadillac V-Series.R zullen het op 6 augustus opnemen tegen acht andere Grand Touring Prototype-inschrijvingen in het IMSA SportsCar Weekend. Beide Cadillac hybride raceauto's doen mee aan de race van 2 uur en 40 minuten op het 4 mijl lange, 14 bochten tellende stratencircuit met belangrijke gegevens die zijn verzameld van de door de IMSA goedgekeurde test van 28-29 juli op het Indianapolis Motor Speedway-wegparcours. Bovendien namen de Nr31 Whelen Engineering Cadillac V-Series.R-coureurs Pipo Derani en Alexander Sims deel aan een eendaagse test op het verse wegdek van Road America, voordat ze zich naar het centrum van Indiana waagden. "Road America is cool om te rijden en nu met het nieuwe asfalt een nieuwe uitdaging, niet alleen de nieuwe hybride auto's, maar ook proberen te begrijpen hoeveel grip er op het nieuwe wegdek is", zei Derani. "We hadden een positieve testdag, wat natuurlijk zal helpen als we de baan op gaan voor het raceweekend."

IMSA WeatherTech SportsCar Championship Cadillac V-Series.R Nr01

Cadillac Racing boekte acht podiumplaatsen op Road America in het DPi-tijdperk, waaronder de overwinning in 2021 (Pipo Derani, Felipe Nasr). Cadillac leidt het GTP Manufacturer Championship-klassement, terwijl Derani en Sims het rijders-/teamkampioenschap leiden. Het eerstejaars duo wil graag hun puntenvoordeel vergroten. Ze wonnen op Sebring International Raceway en hebben nog twee andere podiumplaatsen. "Ik denk dat dit seizoen tot dusver te veel op en neer ging, ondanks dat we de punten aanvoerden", zei Derani, de DPi-kampioen van 2021. “Ik denk dat er momenten waren waarop we een veel beter resultaat en een veel grotere punten voorsprong hadden kunnen behalen. Er zijn momenten dat je denkt: 'Ik had dit anders moeten doen en dan zou het hele weekend beter zijn geweest. Omdat het zo'n nieuw programma is, denk ik dat iedereen in hetzelfde schuitje zit. In de laatste drie races van het seizoen weten we precies waar we ons op moeten focussen om het eerste GTP-kampioenschap binnen te halen.”

IMSA WeatherTech SportsCar Championship Cadillac V-Series.R Nr31

Bourdais en Van der Zande behaalden een podiumresultaat op Road America in 2022 - één plaats achter de tweede plaats van de zuster Cadillac DPi-V.R bestuurd door Earl Bamber en Alex Lynn, die dit jaar worden vergezeld door Richard Westbrook voor Cadillac Racing's eerste seizoen in het FIA World Endurance Championship. Van der Zande reed ook naar de derde plaats in 2021 en tweede in 2020 in de Cadillac DPi-V.R op Road America. De live USA Network-uitzending en Peacock-streaming van de race begint zondag 6 augustus om 11:00 uur ET. Buiten de VS is streaming beschikbaar op IMSA.com/TVLive. IMSA Radio op IMSA.com, RadioLeMans.com plus SiriusXM live (XM 207, Web/App 992) uitzending van de race begint ook om 11:00 uur.

IMSA WeatherTech SportsCar Championship Cadillac V-Series.R Nr01 Renger van der Zande en Sebastien Bourdais
Renger van der Zande (links) en Sebastien Bourdais (rechts)

Sebastien Bourdais: “Ik denk dat Road America een van de coolste circuits in de VS is. Gewoon een mooi, natuurlijk, lang, ouderwets circuit. Het regelt zichzelf. Het is uitdagend maar lonend als je het goed doet. We konden daar niet testen, dus dat zal ons op een achterstand zetten. Het was goed om te testen op de Indianapolis Motor Speedway, om meer te weten te komen over de auto en om ons voor te bereiden op de laatste paar races van het seizoen. Elke keer dat je terugkeert naar een baan die net opnieuw is geasfalteerd, is de grip gewoon geweldig en ik denk dat het opwindend zal zijn om het eens te proberen.”

Renger van der Zande: “We hebben niet getest op Road America, dus het wordt een beetje zoeken naar de grenzen van onze auto daar. We hebben een hele dag in de simulator doorgebracht om een paar installatie-instructies te maken en we hadden de Indianapolis-test om een aantal onderwerpen uit te proberen, waar we al lang aan denken. Het nieuwe asfalt van Road America zal voor veel mensen nieuw zijn, waaronder ikzelf. Ik weet zeker dat het heel snel, heel soepel zal gaan en ik kijk er naar uit om het daar te proberen en terug te keren in Victory Circle.”Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS