Formule 1

Renault wil geen scheve blikken over uitval Lando Norris: "Probleem zo snel mogelijk oplossen"

Renault-teambaas Cyril Abiteboul wil het motorprobleem waar Lando Norris zondag mee kampte zo snel mogelijk oplossen. Renault en klantenteam McLaren zijn met elkaar in gevecht om de derde plaats bij de constructeurs, maar ondanks dat McLaren komend jaar overstapt naar Mercedes-motoren wil de Fransman absoluut geen verhalen over partijdigheid horen. Abiteboul wil McLaren dezelfde motoren geven als het eigen fabrieksteam en een eerlijke strijd voeren.



"Lando rijdt met een Renault-motor, dus dat probleem moeten we zo snel mogelijk oplossen", aldus Abiteboul in gesprek met Sky Sports F1. "We willen dat er geen enkele twijfel over bestaat dat we onze klanten niet goed bedienen."

Abiteboul zei verder dat de komend jaar terugkerende Fernando Alonso de races nauwgezet volgt. "Hij stuurt ons voor, tijdens en na de race berichten. Hij volgt het meer en meer en vindt het steeds interessanter worden. Onze prestaties gaan omhoog, dus wil hij nog meer onderdeel van het team uitmaken. We hadden eerst gezegd dat 2021 een overbruggingsjaar zou worden en dat Fernando in 2022 zou gaan knallen, maar hij heeft het gevoel dat hij komend jaar ook al dingen voor elkaar kan gaan krijgen."