Formule 1

Renault: "Met de komst van Fernando Alonso willen we terug naar de top van de Formule 1"

Uitgegeven door Bart • 8 juli 2020 12:03 • Print artikel

Het team van Renault heeft voor Fernando Alonso gekozen als opvolger voor de naar McLaren vertrekkende Daniel Ricciardo. De Spanjaard wordt later deze maand 39 en zal in 2021 teamgenoot worden van Esteban Ocon. "Het aantrekken van Fernando Alonso is onderdeel van het plan van de Renault Group om naar de top van de Formule 1 terug te willen keren", zegt teambaas Cyril Abiteboul op de website van het team.

Fernando Alonso


"Zijn komst is een fantastische aanwinst op sportief gebied, maar ook voor het merk Renault waar Fernando zich sterk tot aangetrokken voelt", vervolgt Abiteboul. "De sterke band tussen Fernando, het team en de fans maakte het een natuurlijke keuze. Door de successen in het verleden is het voor beide partijen een gewaagde keuze."

"De ervaring en vastberadenheid van Fernando zorgen ervoor dat we het beste uit onze mogelijkheden kunnen halen. Ons team is snel gegroeid en Fernando kan daar een winnaarscultuur aan toevoegen. Samen met Esteban moet hij het team zo goed mogelijk gaan voorbereiden op 2022."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS