Karting • WSK

René Lammers sluit succesvolle periode af bij Team BabyRace: "De rode draad was..."

Uitgegeven door Bart • 8 juli 2021 18:40

René Lammers heeft afgelopen weekend zijn laatste race gereden voor het Italiaanse Team BabyRace. Nu gaat de snelle karter uit Zandvoort een stapje hoger met het fabrieksteam van Parolin. Bij het Italiaanse kampioenschap op het circuit van La Conca was de snelheid van René als vertrouwd goed, maar dat wist hij net niet het podium te halen. Tijdens de races op zondag in de X30 Junior klasse eindigde de zoon van Jan Lammers twee keer op de vierde plaats.

Rene Lammers


De race in La Conca was het einde van een tijdperk. "Dat deed niet alleen pijn omdat we van dierbare vrienden afscheid moesten nemen, maar ook omdat René z’n snelheid niet in resultaten kon omzetten", zo luidde de samenvatting van vader Jan. Bij Team BabyRace veroverde René de afgelopen twee seizoenen in de Mini-klasse vele successen, met zowel in 2020 als dit jaar het prestigieuze kampioenschap in de WSK Euro Series.

Het weekend in La Conca begon goed met een tweede plaats in de kwalificatie. Met een tijd van 52.544 was René slechts 0.021 verwijderd van pole position. "In het vervolg ging het steeds een beetje mis. Soms gaan dingen fout wanneer je iets te graag wil en dat was de rode draad van dit weekend."

Rene Lammers


René zat er tijdens het hele weekend goed bij, maar elke keer dat hij in de buurt van de winst kwam, werd hij twee keer bruut van de baan gezet. De concurrenten zouden daar later ook voor bestraft worden. Jan: "Eerlijkheid gebied wel te zeggen dat hij zelf op cruciale momenten ook wat foutjes heeft gemaakt. Als coach wil je hem dan aanpakken en als vader wil je hem knuffelen. Ik kies nu even voor de vader en over een kleine twee weken gaan we, gecoacht met nieuwe energie door Parolin, aan de slag in Zuera, Spanje."

De afgelopen tijd verbleef René veelvuldig in Italië en volgde zijn school veelal online. Het eerste jaar van het tweetalig VWO heeft hij met succes afgelopen, mede dankzij de topsportbegeleiding van het Haarlemmermeerlyceum in Hoofddorp. "René heeft nu voor het eerst in maanden even een weekend rust en dat zal hem goed doen. Het belangrijkste is dat hij snel is en resultaten komen er nog genoeg. Twee vierde plaatsen en een event record was de score van afgelopen weekend."

Rene Lammers


Rene Lammers



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS