Karting • Karting Diversen

René Lammers sluit succesvol jaar af met podium in Trofeo Ayrton Senna: "Vijf rijders binnen een tiende"

Uitgegeven door Bart • 18 december 2020 20:14 • Print artikel

Voor René Lammers stond er afgelopen weekend in Italië nog de laatste race van het seizoen 2020 op het programma. De razendsnelle karter uit Zandvoort nam het in het Italiaanse Napels op in de wedstrijd met de prachtige naam Trofeo Ayrton Senna. Aan de voet van de Vesuvius ging het er soms heet aan toe in het Mini-veld met 38 deelnemers. Toen het echt om de prijzen ging was René weer voorin de kopgroep te vinden. De zoon van Jan Lammers ging opnieuw vol voor de winst. In een spannende slotfase waarin vijf man zij aan zij op de finishstreep afvloog, sleepte hij een keurige tweede plaats uit het vuur.

Rene Lammers


Aangezien zijn vaste monteur Felice ziek op bed lag, begon het weekend niet heel soepel, maar René kwam er steeds beter in. Tijdens de pre-finale startte de WSK-kampioen op de achtste plaats en kwam hij als vijfde over de streep. In de finale pakte René snel de koppositie, maar de top 5 zat dicht bij elkaar. Vader Jan Lammers omschrijft de laatste ronden als volgt: "Dan begint de roulette. Als je niet verdedigt, gaat je directe tegenstander je met een alles-of-niets poging voorbij en als je wel verdedigt, komen de indirecte tegenstanders (P3, 4 en 5) je voorbij. De winnaar kreeg een cadeautje, omdat hij dankbaar gebruik kon maken van het gevecht voor hem. De top 5 finishte binnen 0,100. René eindigde als tweede op 0.072 van de winnaar. Toch nog een mooi resultaat na een aanvankelijk moeizame start van het weekend. De interim-monteur heeft het goed gedaan, maar Felice werd wel gemist."

René genoot van de knotsgekke slotfase, al had hij natuurlijk liever gewonnen. "Ik moest verdedigen, maar ik hield een beetje de binnenkant van het midden. Als ik de binnenkant zou pakken, zouden ze me kruisen. Er zat nog één kartbreedte tussen aan de binnen en Jan Przyrowski dook ertussen. Daardoor hadden Jan en ik allebei geen goede exit en zo kon Tiziano Monza profiteren. Op de finish kwam ik 7 honderdsten te kort en we zaten met vijf rijders binnen een tiende. Het is toch wel leuk dat ik er altijd goed bijzit."

Rene Lammers

Terug in Nederland moet ook René zich neerleggen bij de maatregels van de lockdown, die woensdag ingingen. “Geen school, geen racen. Het is nu even een lange pauze. Ik zit wel op de simulator en daar race ik tegen mijn vrienden.”

Nu volgt voor de snelheidsduivel uit Zandvoort even een korte adempauze zonder karten. “Een maand zonder racen? Ja, dat lukt me wel. Op 14 en 15 januari zijn de wintertests van de WSK. Helaas geen wedstrijden, maar de mensen achter de organisatie moeten ook wat vrije tijd hebben.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS