Karting • CIK-FIA

René Lammers niet beloond voor sterk WK - Jan Lammers: "Het zag er allemaal zo goed uit, maar..."

Uitgegeven door Bart • 4 november 2021 17:40 • Print artikel

René Lammers kan terugkijken op een positief verlopen WK-debuut. Bij het FIA World Championship OK-Junior in het Spaanse Campillos zat de 13-jarige karter uit Zandvoort er steevast goed bij met top vijf-klasseringen in de heats. In de finale ging het echter teleurstellend mis. Op nieuwe regenbanden was de grip weg, waardoor de Parolin-rijder terugzakte naar de 20e plaats.

Rene Lammers


Van de 101 deelnemers had René zich als zesde snelste gekwalificeerd. In de spannende heats noteerde hij een P3, twee keer P4 en twee keer P5. Dat resulteerde in een zevende startpositie voor de finale. Daarmee was René de beste rookie, de beste Parolin-rijder en de tweede snelste met een TM-motor.

Rene Lammers


Volgens vader Jan Lammers kan René terugkijken op een positief verlopen debuut. "Het zag er allemaal zo goed uit, maar vanaf de start van de finale ging het bergafwaarts. We hebben niets aan de kart veranderd, alleen nieuwe regenbanden gemonteerd en de grip was daarna totaal weg. Niets lukte meer en René gleed niet alleen zonder grip over de baan, maar ook als een baksteen naar beneden in de einduitslag."

"Al met al was het team van Parolin heel tevreden. Als je bij je debuut op een FIA WK van de 101 deelnemers naar een 7e startplaats kan werken voor de finale, gebeurt dat niet bij toeval, dat is gewoon goed. Als schrale troost en pleister op de wond moeten we het daar voor nu mee doen."

Rene Lammers


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS