Karting • WSK

René Lammers is 'the man to beat' bij WSK Open Cup: "Balen van de tweede en vierde plaats toont onze ambitie"

Uitgegeven door Bart • 3 december 2020 21:20 • Print artikel

René Lammers kwam afgelopen week acht dagen lang in actie op de kartbaan van het Noord-Italiaanse Adria. Inzet waren twee races in het kader van de sterk bezette WSK Open Cup. In totaal streed de 12-jarige karter uit Zandvoort in twaalf races om de winst en in alle races vocht hij om de eerste plaats. Het eindresultaat was een tweede en een vierde plaats in de finales en dat zorgde toch voor teleurstelling, want de overwinning zat er zeker in. René werd wel keurig derde overall in de eindstand. Vader Jan Lammers en René kijken terug op een leerzame week.

Rene Lammers


We spreken René als hij terug is van acht dagen in Italië, maar dan zit hij al weer online te racen met zijn kartvrienden. "Acht dagen in Italië was leuk, maar online racen is dat ook. We reden Formule 1 op het circuit van Zandvoort."

Terugkijkend op de WSK Open Cup begint René over een tegenvallende kwalificatie voor Ronde 1 waardoor hij in de achtervolging moest. "Ik reed de 28e tijd. Iedereen was aan het wachten op elkaar. We gingen te laat uit en ik verloor 5 tienden doordat er iemand voor me zat in mijn snelle ronde. Ik had maar één rondje om een snelle tijd neer te zetten. Daardoor moest ik de eliminatieheats vanuit het middenveld starten. In de tweede kwalificatie ging het een stuk beter met de vijfde tijd."

In de heats voor Race 1 liet René weer het nodige spektakel zien. Vanaf P11 stoomde hij naar voren en won de eerste heat. In de tweede heat lag hij ook op koers voor de overwinning, maar een late gele vlag zorgde ervoor dat hij genoegen moest nemen met P2 net toen hij de koppositie had overgenomen. Daarna won René wel weer op grandioze wijze de derde en vierde heat. In de vier heats voor Race 2 zat René er in iedere race goed bij. Dat resulteerde in P1, P2, P3 en P2.

Op zaterdag waren de twee pre-finales. "De eerste heb ik helemaal verkloot. Ik verdedigde niet goed en viel terug naar P4." René is een snelle leerling en wat hij in de eerste prefinale fout deed, ging in de tweede prefinale wel goed en hij won. "De tweede pre-finale ging goed en die won ik, waardoor ik in de tweede race vanaf pole position mocht vertrekken. Twee bochten voor het einde van de race pakte ik de leiding en die stond ik natuurlijk niet meer af."

Het verslag van de races laat zich door vader Jan Lammers als volgt omschrijven. "Qua resultaten een dag om snel te vergeten, maar qua leerproces een dag die ons nog lang zal heugen. De hele week was Rene de 'man to beat', maar tijdens de finales lukte het hem niet om het potentieel te verzilveren. Balen van een tweede en een vierde plaats geeft een mooi beeld van onze ambities."

Rene Lammers


René legt uit wat er in de eerste race gebeurde. "Ik kwam aan kop te liggen en hield P1 ook lang vast. In de laatste ronde moest ik verdedigen, maar toen kreeg ik een beuk van Gerasim Skulanov waardoor ik twee plekken verloor. Hij kreeg nog wel een straf, maar ik verloor de zege. Ik was wel blij met hoe ik had gereden, jammer van die beuk."

"In de tweede finale reed ik opnieuw aan kop en het eerste deel ging weer perfect. Ik verdedigde om een betere exit te krijgen, maar op dat moment kwamen drie jongens mij voorbij. Ik vocht weer terug naar P2, maar ik ging vol voor de winst. Het was alles of niks in de laatste ronde. Ik moest winnen om kampioen te worden. Helaas mislukte mijn actie en verloor ik zelfs nog plaatsen. Het werd een vierde plaats. Ik baalde wel, want ik wilde heel graag winnen. Nu was ik derde overall. Ik was toch ook wel blij, omdat ik alle races aan kop heb gelegen en niemand anders had dat voor elkaar gekregen. Maar ik ga altijd voor de winst."

Vader Jan was trots op het feit dat René in iedere race om de winst heeft gestreden. "René de enige karter in de Mini-klasse die in elke van de twaalf races aan kop heeft gelegen. Al die keren dat hij niet gewonnen heeft, kwam hij in de chaos terecht. René zoekt altijd naar de aanval naar de koppositie. Door verdedigen word je langzamer en daarom moet hij altijd op zoek naar de kop. In iedere laatste ronde lag hij eerste of tweede."

Dit weekend staat er voor René geen race op het programma. De week erop gaat de reis wederom naar Italië voor de Senna Trophy in Sarno. Dat is voor René de laatste wedstrijd van 2020.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS