Formule 1

Relatie Hamilton en Verstappen in twijfel getrokken en als "niet te repareren" bestempeld

Uitgegeven door Peter Vader • 28 juli 2021 12:02 • Print artikel

Lewis Hamilton en Max Verstappen zijn aangespoord om het "af te koelen" voorafgaand aan hun terugkeer naar de F1-races tijdens de Hongaarse Grand Prix van komend weekend. Maar voormalig F1-kampioen Damon Hill heeft zich ook afgevraagd of de relatie tussen het paar nu "niet te repareren" is, na hun botsing in de eerste ronde tijdens de Britse Grand Prix. Het incident heeft geleid tot de titelrace van dit jaar die eerder in het voordeel van Red Bull-coureur Verstappen was verlopen, en met de gevolgen uitgebreid.

Max_Verstappen_wordt_gefeliciteerd_door_Lewis_Hamilton_2021_GP_Frankrijk
Lewis Hamilton feliciteert Max Verstappen, is dat beeld voortaan verleden tijd?

Relatie nog te repareren?
Op de Hungaroring is het nu afwachten of er fair geracet gaat worden tussen de twee kemphanen. Maar voormalig F1-kampioen Damon Hill heeft zich ook afgevraagd of de relatie tussen het paar nu "niet te repareren" is na hun botsing in de eerste ronde tijdens de Britse Grand Prix. Het incident leidde dit jaar tot een climax in de F1-titelrace die tot op dat moment in het voordeel van Red Bull-coureur Verstappen was verlopen.

Een beetje afkoelen
"Ik denk dat ze het een beetje moeten afkoelen", zei Hill, sprekend op de F1 Nation-podcast. "Ik denk dat ze er allebei angstaanjagend agressief tegenaan gingen en ik denk dat het een gevolg was van de vorige race. "Met andere woorden, de sprint op zaterdag gaf Mercedes een indicatie, gaf de voorkennis dat als Max vooraan zou komen, je hem aan de horizon zou zien verdwijnen. Ik denk dat ze bij Mercedes wisten dat ze hierop moesten anticiperen.

Wanhopig en agressief
"Dus een combinatie van factoren hebben Lewis misschien een beetje wanhopiger en agressiever gemaakt. En Max ook, omdat die opening van de eerste halve ronde misschien wel de meest opwindende, gedurfde en ook enigszins riskante openingsronde was. Ik ben van mening dat ik zoiets héél lang geleden heb gezien. Het was adembenemend, alles op het randje, en ik denk dat iedereen die ernaar keek verwachtte dat er iets zou gebeuren. En dat gebeurde dan ook! Je ziet in de herhalingen en op sommige beelden van mensen in het publiek, dat Max recht op de tribunes af komt, in een zich heel snel voortbewegende auto. Max kreeg vervolgens een flinke klap te verduren. Allemaal een beetje riskant, en ik denk dat we in veel opzichten geluk hebben gehad dat we geen ernstiger blessures hadden", aldus Damon Hill.

Red Bull ‘gekneusd’
In de nasleep richtte Red Bull al zijn pijlen op Lewis Hamilton, waarbij teambaas Christian Horner de zevenvoudig kampioen omschreef als ‘wanhopig’ en ‘gevaarlijk’. Horner heeft sindsdien geweigerd om terug te komen op zijn oorspronkelijke standpunt en ging verder door eraan toe te voegen dat de crash zijn team $ 1,8 miljoen had gekost. Hill gelooft dat Red Bull nu ‘beslist op meer dan één manier gekneusd is’ en vraagt zich af of de eerdere hartelijkheid die bestond tussen Hamilton en Verstappen, onherstelbaar is gebroken. “Is dit nu een onherstelbare relatie?” vroeg Hill zich openlijk af. "Zijn de messen nu geslepen tot aan het einde van het kampioenschap en daarna?"

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS