Autosport BE • Belcar Sprint Cup

Regerende kampioen PK Carsport als leider de zomervakantie in! Nog 50 dagen voor de 24 Hours of Zolder

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 juli 2023 08:03

Circuit Zolder - Minder dan 50 dagen scheiden ons nog van de start van de 24 Hours of Zolder, dé belangrijkste wedstrijd van het Belcar Endurance Championship, al was het maar omdat er dubbele punten te verdienen zijn. PK Carsport trekt als leider naar deze belangrijke afspraak, maar het kampioenschap is verre van gespeeld en heel wat concurrenten liggen op de loer om het de Audi-boys moeilijk te maken. Afspraak dus op 24, 26 en 27 augustus voor de meest Belgisch getinte uithoudingsklassieker van het seizoen.

24 Hours of Zolder PK Carsport


Voor veel ‘Belcaristen’ staat de vakantie op één of andere manier voor de deur, maar dat neemt niet weg dat de rijders en teams ook al volop met de voorbereiding op de klassieker in Limburg bezig zijn en uitkijken naar wat voor hun dé wedstrijd van het jaar is.

“In de wandelgangen gonst het van de namen, maar we laten de eer aan de teams om die zelf eerst bekend te maken en wij pikken eind deze maand in met onze voorbeschouwingen op de wedstrijd”, blikt Algemeen Directeur Harry Steegmans vooruit. “Wat ik wel al kan zeggen, is dat we een mooie editie gaan krijgen, met een startveld dat nog meer gestoffeerd zal zijn dan de voorbije jaren, wat bewijst dat we met onze formule op de juiste weg zitten. De fans mogen zich aan een mooie startgrid verwachten, met heel wat strijd op diverse fronten. Over de details van de deelnemers en teams zullen we later communiceren.”

Uiteraard is de 24 Hours of Zolder een sleutelmoment in het seizoen, niet alleen omdat het de derde wedstrijd van het seizoen is, maar ook omdat er dubbele punten te verdienen zijn. Die dubbele punten kunnen de strijd om de diverse titels uiteraard in deze of gene richting duwen. Na de 24 Hours of Zolder volgen nog de uitstap naar Oschersleben en de finale tijdens het bezoek van de Europese NASCAR aan Circuit Zolder.

In de algemene stand van het Belcar Endurance Championship leidt PK Carsport (Longin-Longin-Guelinckx) met 74 punten, achttien meer dan Hamofa Motorsport (Verhoeven-Verhoeven) en twintig meer dan VDW Motorsport (Van de Water-Vangeel-Beyers). Ook Q1 Trackracing (Lauryssen-Rau) volgt op twintig eenheden, terwijl Totaalplan (Linthout-Wauters), als vijfde 23 punten moet goedmaken, tegen 24 voor RedAnt Racing (Haverans-Wils) en 26 voor Belgium Racing (Wauters-Menten).

In de diverse klassen leidt PK Carsport (38) uiteraard in GTA, voor Q1 Trackracing (28) en Totaalplan Racing (26), terwijl in GTB, Hamofa Motorsport stevig aan kop staat met 52 punten, voor TCL Motorsport (Terclavers- Terclavers-Zaenen, 34) en Alnimax Racing (Borgmans-De Witte, 30).

In TA levert GTE Racing (Bradt-Van den Hove- Van den Hove) het bewijs dat regelmaat loont, want zonder zege staan ze wel aan kop met 40 punten, gevolgd door de winnaars van de eerste wedstrijden, in casu Hamofa Motorsport (Verhoeven-Verheyen, 33) en Bilia Edmond by G&A Racing (Caprasse-Rasse, 31).

In TB tot slot, voert VDW Motorsport de debatten aan met 52 eenheden, voor JJ Motorsport (Werckx-Werckx, 38) en Convents Racing Team (Convents-De Meulder-Raymakers, 30).

Michiel Haverans (RedAnt Racing) en het duo Julie Kenis en Juna-Jane De Keersmaecker (JDK by G&A Racing) leiden respectievelijk in de Junior en Ladies Trophy.

Meer info over de 24Hours of Zolder

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS