Autosport BE • BELCAR

Regen verpest kansen Marc Goossens in 24 uur van Zolder, ook grote problemen Tom Boonen

Uitgegeven door Dirk Kempen • 19 augustus 2017 18:22 • Print artikel

Aan het begin van het derde uur van de 24 uur van Zolder begon het erg hard te regenen. In het begin leek de schade beperkt tot een spin van de Domec RXC. Luc de Cock ging, als eerste van de snelle rijders op plaats twee, naar de regenbanden. De race werd geneutraliseerd nadat lokale rijder Steve Vanbellingen niet meer uit het grind van de eerste bocht kwam.

null
Gedurende de safety car gingen bijna alle coureurs naar de regenbanden. De leider in de race, Frederic Vervisch in de McDonalds Racing Norma M20FC, nam een gok, hij bleef rijden op zijn slicks. Hierdoor nam de ervaren GT rijder een ronde voorsprong in zijn Group CN proto.

Tot verbazing van menigeen kwam favoriet Marc Goossens met veel schade de pits binnen. "Eigen fout," sprak Goossens kort en krachtig. De Belg was op de natte baan van het asfalt geraakt, en toucheerde hierbij een muur. Het duurde 17 ronden voordat de equipe, met Peter Hoevenaars aan het stuur, weer de baan op reed. Een soortgelijk ongeval gebeurde met de Yokohama Power Racing Ford Mustang. Mike Janssens had een zwaar ongeval en moest op een vrachtwagen terug naar de pits komen. De equipe van Tom Boonen werkt hard om de auto terug op de baan te krijgen, de achterstand is inmiddels meer dan 60 ronden.

Bij de herstart verloor Vervisch direct veel tijd op het natte asfalt. Luc de Cock, op de tweede plaats, halveerde de voorsprong van Vervisch in 20 ronden. Met de opdrogende baan werd het verschil in rondetijd tussen Vervisch en De Cock steeds kleiner. Hierdoor kan De Cock, voorlopig, geen bedreiging vormen.

De beste Nederlander in de race is op dit moment Jaap van Lagen. Van Lagen rijdt een erg lange stint en bevindt zich op de derde plaats. Kandidaat voor de eind overwinning PK Carsport rijdt op een solide zevende plaats met Bert Longin achter het stuur.

Foto: Belgium Racing

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS