Formule 1

Regen helpt Max Verstappen van P7 naar P2: "Het was enorm glad"

Uitgegeven door Bart • 27 september 2021 03:10 • Print artikel

Max Verstappen moest de Grand Prix van Rusland vanaf de 20e en laatste plaats beginnen. Na een rustige start begon de Red Bull-coureur al snel aan een fraaie inhaalrace. Ook Mercedes-coureur Valtteri Bottas, die door zijn team bewust naar achteren werd gezet, kon hem niet lang ophouden. Verstappen klom door naar de zevende plaats en leek daar ook te finishen, maar de regen in de laatste ronden bood uitkomst. Onze landgenoot klom nog op naar de tweede plaats achter Lewis Hamilton.

Max Verstappen


"Het was in de ronde voordat ik naar binnenkwam voor de intermediates best verraderlijk", zo geeft Max Verstappen aan. "Het was enorm glad, maar we besloten op het juiste moment naar binnen te komen. Als we een ronde eerder waren gestopt, hadden we in de laatste sector waarschijnlijk onze inters aan gort gereden. Het is in ieder geval erg mooi dat we vanaf de laatste plek nog tweede zijn geworden."

Verstappen maakte meerdere fraaie inhaalacties, maar dat was naar eigen zeggen nog niet zo makkelijk. "Het was lastig inhalen en zodra je vast kwam te zitten achter andere auto’s was er niet veel nodig om de banden te beschadigen. Vooral als je achteraan start gebeurt er in de eerste ronde veel. Zelfs nog in de eerste stint. Er zijn veel auto’s om je heen aan het vechten en dan moet je proberen niet in de problemen te komen. Ik denk echter dat we dat goed gedaan hebben. Gelukkig hielp de regen ons om die laatste sprong voorwaarts te maken en pakte de cruciale beslissing om naar de intermediates te gaan goed uit."

Lewis Hamilton pakte in Sochi zeven punten meer dan Verstappen en leidt nu het WK met een verschil van twee punten. "Het is niet slecht om, ondanks de straf die we hadden, maar één plek in de race ten opzichte van Lewis te verliezen. Toen ik vanochtend wakker werd had ik dit resultaat zeker niet verwacht."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS