Formule 1

Reed Mick Schumacher in de weg of hielp hij Max Verstappen juist? "Ik gaf Max een DRS"

Uitgegeven door Bart • 25 oktober 2021 12:44 • Print artikel

Met nog iets meer dan een ronde te gaan in Amerika, wond Max Verstappen zich over de boordradio op over de auto van achterblijver Mick Schumacher. "Haal die Haas voor me weg, meld het bij Michael", aldus Verstappen die vond dat racedirecteur Michael Masi sneller moest ingrijpen. De Red Bull-coureur reed op oude, versleten banden en verloor door Schumacher wat tijd in de derde sector van de voorlaatste ronde.

Mick Schumacher USA


Echter heeft de Duitser ook een andere rol gespeeld bij het ingaan van de laatste ronde. Bij het DRS-detectiepunt zat Verstappen namelijk binnen een seconde van Schumacher. Daarom kreeg de Nederlander een DRS op het rechte stuk. Hamilton zat 1.1 seconde achter Verstappen en kreeg geen DRS.

Mick Schumacher kreeg de blauwe vlaggen, maar zag in eerste instantie geen mogelijkheid om aan de kant te gaan. "Ik wist dat Max en Lewis dicht achter me zaten. Ik hield ze wellicht iets op, maar ik heb Max ook een DRS gegeven, dus dat maakte het weer goed. Ik kan niet ineens verdwijnen, ik rij ook mijn race en zocht naar een punt waar ik aan de kant kon gaan", aldus Schumacher voor de camera van Ziggo Sport.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS