Formule 1

Red Bull's gouden kans: "Mercedes goed voor zeven tienden aan tijdwinst in vergelijking met onze auto"

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 augustus 2020 05:04

Red Bull Formule 1-coureur Max Verstappen vindt het logisch dat het verbod op de ‘party modus’, die onder andere door Mercedes wordt gebruikt in de kwalificatie, er gaat komen. De Nederlandse F1-piloot van Red Bull is van mening dat er op basis van de regels van het parc fermé, geen aanpassingen aan de auto mogen worden doorgevoerd.

Red Bull Racing

“Het is logisch als we dat ook voor de motor toepassen”, reageert de Nederlander tegenover GrandPx.news. Mogelijk dat Verstappen hierdoor eindelijk het gevecht in de kwalificatie met Mercedes kan aangaan, die de afgelopen jaren deze domineerden met hun extra vermogen.

“Op zaterdag is de Mercedes goed voor zeven tienden aan tijdwinst in vergelijking met onze auto”, aldus Dr. Helmut Marko over het verschil met de Red Bull RB16. “Dat is waarom we zo ver van Mercedes afzitten in Barcelona, waar er twee lange rechte stukken zijn.”

Voor Spa gaat dat mogelijk dus veranderen. “We zien het als een gouden kans om te concurreren voor de pole in Spa”, besluit de Oostenrijker.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS