Formule 1

Red Bull zet vraagtekens bij kopie Aston Martin: "Bewijs dat er data gedownload is"

Uitgegeven door Bart • 20 mei 2022 15:50 • Print artikel

De FIA heeft deze week de upgrade van Aston Martin onderzocht en geconstateerd dat deze aan de regels voldoet. Volgens de autosportfederatie heeft het team van Sebastian Vettel en Lance Stroll de B-versie van de auto zelf ontwikkeld. Red Bull twijfelt aan die uitleg en Helmut Marko heeft al aangegeven dat er data van Red Bull is gedownload.

Aston Martin


De vernieuwde AMR22 wordt in de paddock de groene Red Bull genoemd. De nieuwe bolide lijkt wel erg veel op die van Max Verstappen. Aston Martin heeft kunnen aantonen dat het al in november met deze B-versie is begonnen. Dat was voor de FIA voldoende.

Toch denkt Helmut Marko dat het niet geheel volgens de regels is gegaan. Het is niet toevallig aangezien er de afgelopen maanden verschillende medewerkers van Red Bull de overstap naar Aston Martin hebben gemaakt. Onder hen is ook Dan Fallows, voormalig hoofd aerodynamica van Red Bull.

"Het kopiŽren van onderdelen is niet verboden als je het vervolgens zelf ontworpen hebt", zegt Marko in een reactie. "Het is wel net nu er zeven mensen van ons de overstap hebben gemaakt. We gaan dat wel onderzoeken. We hebben bewijs dat er data is gedownload. Nogmaals, het is niet verboden, maar hoe kan het dat deze auto wel heel veel op die van ons lijkt?"


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS