Formule 1

Red Bull wil strijden om de wereldtitel: "Ik geloof in Max en Alex, betrouwbaarheid gaat cruciaal zijn"

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 juli 2020 11:39 • Print artikel

De Formule 1 start weer in Oostenrijk. Een flink aantal maanden later dan gepland vanwege de Coronacrisis. Red Bull wil met Max Verstappen en Alex Albon op hun thuiscircuit de strijd aangaan met Mercedes. Teambaas Christian Horner gelooft dat de twee coureurs het Lewis Hamilton lastig kunnen maken in de strijd om de wereldtitel.

Christian Horner F1 teambaas Red Bull

“Het gaat cruciaal zijn om betrouwbaar te zijn”, reageert Horner tegenover The Race. “Er gaan veel races komen die snel en vet gaan worden en het zal een zeer intense periode worden voor alle betrokkenen. Ze gaan van 0 naar 160 km/u, van niet racen sinds november vorig jaar, naar waar we nu in juli zitten. Het is zeven maanden downtime geweest voor deze coureurs. Het gaat een paar gave eerste ronden opleveren en het gaat belangrijk zijn om de kansen en mogelijkheden te optimaliseren. Het is een ongebruikelijk jaar, maar dat is misschien wel wat we nodig hebben om het volledig dominante Mercedes, dat alles gewonnen heeft in de afgelopen zes jaar, te kunnen uitdagen.”

Verstappen wordt gezien als de grote uitdager van Hamilton en die kan voorkomen dat de Brit zijn zevende wereldtitel gaat pakken. “We gaan de eerste race in met hetzelfde aantal punten, dus ik denk dat de druk op Max niet anders is dan in andere jaren”, aldus de Red Bull-teambaas. “Ik denk dat hij erkent dat we een goede winter hebben gehad. We kwamen goed uit de testen in het voorseizoen. Mercedes gaat nog steeds het team zijn om te verslaan, maar ik heb het gevoel dat we echt potentieel in onze auto hebben, dus dat gaat cruciaal zijn als we met het team de strijd aangaan. Zeker, zij gaan de start van het seizoen in als favorieten, maar ik hoop oprecht dat we ze aankunnen en ik heb het rotsvaste geloof dat we met Max en Alex een sterk team hebben. Hopelijk kunnen we ze het materiaal leveren om Mercedes dit jaar het vuur aan de schenen te leggen.”


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS