Formule 1

Red Bull wil met een eigen motoren-programma beginnen, maar Ferrari gooit roet in het eten: "Andere problemen eerst afhandelen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 oktober 2020 13:47 • Print artikel

Red Bull wil vanaf 2022 met een eigen motorenprogramma gaan beginnen. Tijdens een belangrijke vergadering in Portimão met alle stakeholders in de F1-sport, stelde de energiedrankenfabrikant voor om de motorenprestaties tot en met 2022 te bevriezen, zodat Red Bull zelf de Honda-motoren kan gaan inzetten. Voorafgaande aan de meeting zei Mercedes-teambaas Toto Wolff het plan te steunen. Volgens de Oostenrijker is er alleen een meerderheid van stemmen nodig. En daar ligt het probleem, nu Ferrari tegenwerkt.

Max Verstappen Red Bull Honda F1

“Dat zou werken, zelfs als Ferrari tegen is”, aldus de teambaas tegen GrandPx.news. Ferrari heeft de mogelijkheid om een veto uit te spreken en dit lijkt het geval te zijn als de commentaren van de teambaas Mattia Binotto aangehoord worden. “Voordat we een bevriezing bespreken, denk ik dat het belangrijker is om over andere problemen te praten”, zei de Zwitser tegen La Repubblica. “Bijvoorbeeld 2026 en de nieuwe technische architectuur van de motoren. Hoe gaan we om met de kosten en welke technologieën zetten we in. Dan pas als we deze problemen hebben afgehandeld, kunnen we praten over bevriezing.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS